in

ЕхаЕха

House of Gucci – какво прави едно семейство за власт и пари

Както вече писахме, Лейди Гага влиза в една от главните роли в новия филм на Ридли Скот „Домът на Гучи“ (House of Gucci), биографична драма за перипетиите в семейство Гучи през 80-те и 90-те години на миналия век. Певицата и актриса играе ролята на скандално известната светска лъвица Патриция Реджани, бившата жена на Маурицио Гучи. Ролята на внука на основателя на Модната къща Gucci – Гучо Гучи, Маурицио, който е последният управляващ модната империя от самото семейство, се изпълнява от Адам Драйвър.

Филмът е по истински случай. През 1995-та Маурицио е убит на прага на офиса си от наемен убиец. Поръчител на престъплението е Патриция. Тя не успява да прости изневярата на съпруга си, много се страхува, че на двете й дъщери ще се наложи да делят богатството на баща им с новата избраница на Маурицио – Паола Франки – и евентуални техни деца. Любовницата във филма се играе от Камил Котен, известна от френския сериал „Десет процента“.

В центъра на историята е чаровната и интелигентна Патриция, която е омъжена за Маурицио Гучи – внук на създателя на Gucci и един от наследниците на компанията. Докато навигира натовареното с изключително високи залози развитие на известната марка, Патриция се бори с всички сили за надмощие над основните фигури в семейния бизнес, включително нейния съпруг, хитрия му чичо Алдо, предприемчивия му братовчед Паоло и старомодния му баща Родолфо. Трагичното събитие е в центъра на сюжета, а за основа на сценария служи книгата от 2001-ва на Сара Гей Фордън „Модна къща Гучи: сензационната история за убийство, безумие, гламур и и алчност“. Другите членове на семейство Гучи се играят от Джеръми Айрънс, Ал Пачино и Джаред Лето. Как Лейди Гага е изградила героинята си Патриция, ще видим в края на ноември, за когато е насрочена световната премиера на House of Gucci.

Филмът ще разкрие на зрителите какво означава да носиш това име, каква е цената и колко далеч би стигнало едно семейство, за да получи контрол и власт. Ще станем свидетели на три десетилетия, изпълнени с любов, упадък, амбиция, предателства и отмъщение, водещи до трагичен край – убийство. Лентата, която е снимана в Италия и се определя още отсега за филмовото грандиозно събитие за тази година, ще ни потопи със сигурност в един забележителен, изкусителен свят на богатство, стил и власт. Зад този блясък обаче се крие грозната истина за най-първичните и низки човешки страсти и въжделения. Със сигурност подплатени с блестяща актьорска игра от съзвездието таланти, които е подбрал режисьорът Ридли Скот.

Лентата обаче предизвика остри реакции сред семейство Гучи. Патриция Гучи, пра-правнучка на основателя на модната къща Гучио Гучи (изигран във филма от Ал Пачино), обвини създателите на филма, че „крадат идентичността на едно семейство“ за пари и изкривяват фактите. Самата Реджани също не е доволна, че Лейди Гага не я е потърсила, преди да я изиграе на екран. С една дума… около филма има скандал още преди да се е появил на екран. Но всички знаем, че лоша реклама няма!

Гучи не е първата фамилия в италианската мода, която се противопоставя на представянето си на екран. Семейство Версаче разпространи изявление през 2018 г. по повод сезона от поредицата „Американска криминална история“ за убийството на основателя на модната къща Джани Версаче. В изявлението се посочваше, че семейството не е одобрило поредицата и тя трябва да се възприема като художествена измислица.

Патриция Гучи каза, че семейството ще реши какви последващи действия би могло да предприеме, след като видят филма. Те са притеснени от подбора на актьори, които влизат в образите на членове на семейството, които нямат почти нищо общо с убийството на Маурицио Гучи, от липсата на контакт с продуцентската компания на Скот и за неточностите, които виждат в книгата, върху която е изграден сценарият на филма. „Дядо ми беше много хубав мъж, като всички Гучи – много висок, синеок и елегантен. Ролята му играе Ал Пачино, който не е много висок и на снимката се вижда, че е дебел, нисък, наистина грозен. Срамота, защото изобщо не прилича на него“, недоволства Патриция.

Семейство Гучи няма участие в модна къща Gucci от 1993 г., когато Маурицио продава дела си на компания „Инвесткорп“, базирана в Бахрейн. По-късно той е изкупен от френската група, известна днес като Kering. Модната къща сътрудничи с филмовата продукция, дори отвори архивите си за костюмите и реквизита й. Салма Хайек, която е съпруга на изпълнителния директор на Kering Франсоа-Анри Пино, също участва във филма. Джаред Лето е близък приятел на творческия директор на модната къща Алесандро Микеле и това също го прави част от „избраните“, уредили се с роля в лентата.

Loading

  • Харесвате ли филми с Лейди Гага?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Какво да (не) хапвате вечер

Най-странните забрани в Северна Корея