in

Детайлите в стила на Лейди Даяна, които го правят различен и запомнящ се

Снимка: Facebook/The Royal Family
Снимка: Facebook/The Royal Family

Лейди Даяна е модна икона, известна със своите пуф ръкави, стилни костюми и запомнящата се прическа. Има елементи от визията на Лейди Ди, които всички познаваме и свързваме с нея, но всъщност най-стилните й моменти са тези, на които никой не е обърнал внимание – малките детайли, които са пренебрегнати на фона на цялостната й визия, но определено заслужават внимание. От нейната любов към синята очна линия до бижутата й със сантиментална стойност, именно дребните детайли във визията й я правят уникална.Ще разгледаме по-отблизо детайлите в стила на Лейди Даяна:

 

Нейното колие с буквата „D“

Кари Брадшоу със сигурност не е първият човек, популяризирал колиетата с имена. Даяна била видяна за първи път със семпло колие с буквата „D“ преди брака си с принц Чарлз – докато била в имението на родителите си в Нортхемптъншир през 1980 г. След като станала част от кралското семейство, започнала да предпочита диамантите, но се появила с колието с „D“ по време на мач по поло през 1985 г.

Склонността й към цветни чорапогащници

Даяна не само съчетавала тоалетите и обувките си. Понякога носела и цветни чорапи, които перфектно пасвали на тоалетите й, тъй като били ръчно боядисвани. Подобно на Лейди Даяна, Кейт Мидълтън също носи шапки, които перфектно пасват на тоалетите й.

Два часовника на една китка

Преди да стане официално принцеса, стилът на Лейди Ди бил също толкова модерен. Да вземем например факта, че е носела два часовника на една китка. Историята зад това всъщност е доста романтична: Даяна е предложила да носи часовника на принц Чарлз вместо него, докато той играе поло, докато вече на ръката си е имала златен часовник, който той й е подарил.

Интересни чорапогащници

Освен цветните чорапогащници, които вече споменахме, Даяна носи и чорапогащници с ръб и малки панделки. По този начин тя размива границата между консервативното и модерното.

Бижута със сантиментална стойност

Сантименталността на Даяна често прониква в любовта й към модата – особено що се отнася до бижутата. Понякога е виждана да носи гривна с талисмани, на която е имала „H“ и „W“ за Хари и Уилям, както и „X“, за да отбележи своята 10-та годишнина с принц Чарлз.

Пръстени на малкото пръстче

През първите години от брака й с принц Чарлз,  Даяна носела годежния си пръстен, както и пръстен, който бил наследство от семейството й, на малкото си пръстче.

Колието, сложено наобратно

Лейди Даяна обичала да носи перли и това е известно на всички, но интересното е, че ги носела по много различни начини, понякога на гърба си, например.

Нейният почит към кралицата

По време на официални поводи, Даяна често носела брошка, закачена към роклята си. Върху брошката има изображение на кралица Елизабет. Тази брошка се дава на някои жени от кралското семейство. На брошката е изобразена млада кралица, облечена във вечерно облекло, и е нарисувана върху слонова кост, оградена с няколко непринудени диаманти и поставена в коприна. Предназначена е за носене на лявото рамо – и не, Кейт Мидълтън все още не е получила честта. Говори се, че може да я получи тази година.

Цветната очна линия

Тъй като тя не е само модна икона, но и икона за красота, Даяна от време на време съчетавала очната си линия с тоалета си – особено когато била облечена в синьо.

Пуловер с черна овца

Известният пуловер с черна овца представлява червен плетен пуловер с много бели овци и една черна. Даяна носи този пуловер много пъти, включително на мач по поло. Сигурни сме, че това е метафора за това как се е чувствала тогава.

Тя прави очилата модерни

Лейди Даяна носи очила, въпреки че няма проблем с очите и по този начин прави очилата модерни.

Loading

  • Кой елемент от визията на принцеса Даяна ви допада най-много?

    • Колието с буквата „D“
    • Цветната очна линия
    • Пуловерът с черната овца
    • Цветните чорапогащници

КАКВО МИСЛИШ?

3 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

6 причини да ядете често малини

Бурито с черен боб и гуакамоле