in

Геният Стивън Хокинг и неговата дъщеря разкриват тайните на Космоса

Ако имате нужда от въведение в тайните на науката и Вселената, то едва ли има по-подходящ гид в това приключение от гениалния Стивън Хокинг. А поредицата, която той пише съвместно с дъщеря си Луси Хокинг, прави пътуването до всякакви кътчета от Галактиката възможно и за най-малките читатели.

Пленителният свят на физиката и астрономията оживяват на езика на децата и във втората книга за приключенията на малкия Джордж, неговата приятелка Ана, нейния баща учен Ерик и суперкомпютъра Космос – „Джордж търси съкровища в Космоса“. Изданието, което се появява на пазара след дълго отсъствие, отново е в превод на Вихра Манова и е придружено от богатите черно-бели илюстрации на Гари Парсънс и цели 32 страници с цветни снимки от Космоса. А художественият разказ от време на време е прекъсван от великолепни научни есета, които дават на читателите увлекателна реална представа за съвременните научни теории. При това написани от забележителни учени като самия Стивън Хокинг, проф. Бърнард Кар, д-р Сет Шостак, д-р Брандън Картър и лорд Мартин Рийвс.

Довиждане, Земя, здравей, Марс!

На Червената планета е кацнал робот, който обаче се държи много странно. Междувременно Ани намира изненадващо съобщение на суперкомпютъра Космос с неизвестен подател и 100% извънземен произход.

Дали е възможно някъде там да има друг живот? И как трябва да се държиш, ако се срещнеш с него?

Джордж, Ани и Ерик тепърва ще трябва да открият това. А в приключението си извън-този-свят ще научат и що е това космически боклук, как е изглеждала ранната Вселена, какво представляват пилотираните космически полети и още куп полезни факти, които са необходими за всеки, който някой ден може да се окаже междугалактически пътешественик.

Неочаквано забавен и смайващо образователен пътеводител за Вселената, „Джордж търси съкровища в Космоса“ впечатляващо и вдъхновяващо издание, което разпалва любовта към науката, разширява кръгозора отвъд нашата Слънчева система и разпалва копнежа към необятния Космос не само у най-малките читатели, но и у техните родители.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Ривиерата на Шанел – интриги, лукс и скандали на световния елит в сянката на войната

Галин Стоев: За „Хага“, войната, културните кодове и липсата на базисен консенсус днес