in

Бюти тенденциите за 2022 година

Тенденции красота

Бюти тенденциите през тази година са много радикални и контрастни. Една от най-големите тенденции са графичните гримове в тъмни цветове, показани на Седмицата на модата. Друга от най-популярните тендеции е т.н. „clean“ визия, която стана много популярна в TikTok. Тези две тенденции са абсолютно противоположни, тъй като при единия вид се използват гримове в тъмни цветове, а идеята на другата тенденция е да изглеждаме възможно най-естествено, сякаш не носим грим. Въпреки че са много различни, и двете са доста популярни и модерни.

Други тенденции в бюти сферата, които се завръщат с пълна сила, са тенденциите от 2000-те. Блестящи сенки за очи, ярки цветове, като лилаво и зелено, гланцове за устни.

Класики като червеното червило остават също толкова актуални, колкото винаги са били.

Определено тенденциите са интересни и разнообразни. Вижте всичко, което можем да очакваме от 2022г.:

1. Очна линия под окото

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Blythe Acres (@geikobeauty)

Седмицата на модата в Париж беше запомняща се по много причини. Кание Уест и Джулия Фокс за пръв път се появиха на събитие като двойка, а гримовете на моделите предизвикаха голям интерес.

Самата Фокс беше с драматичен грим в тъмни цветове. Моделите на Chanel също бяха с тъмен грим, докато моделите на Dior бяха със същата интересна очна линия, но в бяло.

Това нестандартно нанасяне на очната линия ще бъде истински хит през настоящата година.

2. Популярният „clean look“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mackenzi | makeup (@satinsilkskin)

Тенденцията, която стана много популярна в TikTok, е меко казано страхотна. Идеята е да се постигне максимално изчистен вид. Гримът трябва да бъде почти незабележим. За постигането на този вид се разчита на максимално чиста и красива кожа, без да се налага този ефект да се постига с огромно количество грим продукти. Тук ключова е грижата за кожата, за да се постигне естествен блясък и натурална руменина. Добавя се малко блясък на устните и това е.

3. Маникюри, вдъхновени от сериала „Еуфория“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @nadiaiivonne (@styledxivonne)

Тенденциите при маникюрите също са интересни. Тазгодишните тенденции са вдъхновени от сериала на HBO „Еуфория“. От маникюрите в стил Мади, до розовите маникюри на Каси, ноктите, които ще виждаме навсякъде през 2022 ще ни напомнят на любимите ни героини от сериала.

4. Лилави сенки за очи

Лилавите сенки са много свежи и интересни. Връщат ни към първото десетилетие на века и внасят много настроение в грима. Тази тенденция беше наложена от  Хейли Бийбър и Дуа Липа. Лилавите сенки се нанасят по целия клепач и може да имат както матов завършек, така и бляскав ефект.

5. Грижа за кожата с помощта на студа

В грижата за кожата също има тенденции. През 2022 година продуктите за грижа за кожата ще бъдат концентрирани върху наподобяване на ефекта на студената вода. Има различни продукти и процедури, които имитират ефекта на студа и леда. Студът придава свежест и блясък на кожата, намалява подуването и тонизира кожата.

6. Бейбилайтс

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Priyanka (@priyankachopra)

Така наречените „бейбилайтс“ са най-естественият начин за изсветляване на косата. Техниката включва изсветляване на изключително тънки кичури коса. С това се постига ефект, наподобяващ този на балеажа, но изглежда много по-добре и се прелива по-плавно с естествената коса. Някои от любимите ни звезди вече изпробваха тази техника. Първа беше Дакота Джонсън, а след това Приянка Чопра последва примера ѝ.

7. Хоризонтални кичури

 

View this post on Instagram

 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

Това е една тенденция, която всички мислехме, че отдавна е останала в миналото. Хоризонталните кичури са за по-смелите дами и се оказва, че са една от най-новите тенденции при прическите. В началото на 2022 година Риана се появи с такива кичури. В нейния случай кичурите бяха в червен цвят.

Loading

  • Допадат ли ви тенденциите за 2022?

    Грим тенденции
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Полък

„Полък и Полък“: братя по кръв и изкуство

Пене с патладжан

Паста пене с патладжан