in

ЕхаЕха

„Аватар 2“ ще бъде нещо невиждано до момента

Снимка: Avatar/Instagram

Продължението на филма „Аватар“ се очаква да бъде нещо невиждано до момента. Президентът на 20th Century Studios Стив Асбел заяви: „Не сте готови за това, което Джеймс Камерън прави“. Коментарът му още повече привлече вниманието към втората част на филма.

По-голямата част от „Аватар 2“ е под вода, което е една от причините направата му да отнеме толкова време. И ако някой режисьор може да направи нещо невиждано, то определно това е Камерън, който е отговорен за два от трите най-касови филма на всички времена – „Титаник“ и „Аватар“.

„Успях да видя само 20 минути от втората част преди края на миналата година и останах без думи. Трогнах се до сълзи. Мисля, че наистина трябва да се подготвите за това приключение, което няма да забравите“, казва завръщащата се звезда Зоуи Салданя.

Очаква се продължението на „Аватар“ да излезе през декември 2022 г. След него ще има поредица от продължения до „Аватар 5“ през 2028 г.

Всичко, което трябва да знаете за „Аватар 2“

Продължението на филма започна да се снима през 2017 г. и трябваше да излезе през декември 2021 г., но заради пандемията стартът му се отложи. Тази или другата седмица се очаква да излезе и официалният трейлър на филма, който според изданието „Deadline“ загатва за нови същества, наподобяващи летящи риби, комуникирането на Na’vi с кит и гражданска война между Na’vi.

Известно е, че новата част ще носи името „Аватар: Пътят на водата“. В ролята на принцесата на На’ви Нейтири отново ще влезе Зоуи Салданя, а Сам Уортингтън също се завръща като превърналия се в човек На’ви, Джейк Съли. Стивън Ланг се завръща като мъртвия полковник Майлс Куорич и той ще бъде главният злодей в четирите предстоящи филма. Кейт Уинслет играе ролята на Ронал във всички продължения на „Аватар“, което бележи първото сътрудничество между нея и Джеймс Камерън след блокбъстъра „Титаник“ от 1997 г.

Джеймс Камерън не иска да издава много за дългоочакваното си завръщане, но обеща продължението да си заслужава чакането. „Мисля, че феновете ще бъдат очаровани. Има хора, които просто ще обожават този свят“, казва той пред EW.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от James Cameron (@jamescameronofficial)

Актьорски състав

Продължението ще представи нов клан Na’vi, наречен Metkayina, воден от Клиф Къртис от „Fear the Walking Dead“ като Tonowari. Героят на Уинслет Ронал също е член на клана Меткаина, заедно с Рея от Бейли Бас и Ротчо на Дуейн Еванс-младши.

Джейк и Нейтири имат деца на Na’vi в продължението, в което влизат още много актьори, сред които и звездата от „Бързи и яростни“ Вин Дизел. Той ще играе морския биолог д-р Иън Гарвин, описан от Камерън като един от любимите му герои. В Аватар 3 ще участва и Дейвид Тюлис от „Хари Потър“.

Събитията в продължението на „Аватар“ ще се фокусират върху семейството и децата на Съли, който сега е вожд и Нейтири – върховна жрица на техния клан. Те ще пътуват отвъд горите на Пандора в подводни и вулканични среди, които Камерън обещава, че ще ни накарат „да застанем с широко отворена уста“. По думите му кадрите от филма са заснети с „още по-висока честота, 3D с по-висока резолюция и по-голяма реалност във визуалните ефекти“.

„Исках завръщането в Пандора да бъде нещо наистина специално. Всеки кадър е проектиран за най-големия екран, най-високата резолюция и най-потапящото 3D изображение. Мисля, че успяхме“, заключва Джеймс Камерън.

Loading

  • Хареса ли ви първата част на „Аватар“

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Ким Кардашиян с най-скъпата рокля на Met Gala 2022

Рататуй

Класически Рататуй