in

„Аватар: Пътят на водата“: Епичното продължение на Джеймс Камерън

аватар
Снимка: YouTube/Screenshot

Опияняващият приказен блясък, пейзажите на девствени гори, плаващи планини и красиви същества са само част от зрелищното продължение на „Аватар: Пътят на водата“ на Джеймс Камерън. Заявките за филма, който трябваше да излезе през 2021 г., но заради пандемията стартът му бе отложен за тази година, бяха за нещо невиждано до момента и наистина е така…

Качеството на изображенията може да ви накара да се почувствате сякаш споделяте едно и също пространство с героите, повечето от които са високи войни на племето На’ви със синя кожа и големи очи. „Аватар: Пътят на водата“ има сцени, които ще ви накарат да не мигате, а сърцето ви да препуска из тропическия островен риф на Пандора Ат’ва Ату.

Историята

Джейк Съли (Сам Уортингтън) е лидер на племето На’ви. В предишния филм той започна като американски морски пехотинец с увреждания и стана обитател на гората на Пандора чрез самоличността си на Аватар. Там той се запозна със съпругата си Нейтири (Зоуи Салданя), с която в новата част са щастливи родители на четири деца.

Щастието им обаче е под въпрос заради „Небесните хора“ – корумпираните военни, които се борят да колонизират Пандора, така че хората на Земята да имат бъдеще. Мисията на „небесните хора“ е да убият Съли и той е принуден да напусне На’ви със семейството си. Те отиват на Ат’ва Ату и сключват съюз с клана Меткайна, които живеят в хармония с водната среда.

Това невероятно пътешествие в океанските дълбини е трудно да се опише с думи – преливаща се фауна, прозрачни психеделични растения, чрез които героите имат видения, същества с дълги вратове, които яздят, огромни китове с лица на акули чук… Трябва да имаш много богато въображение, извън пределите на нормалното, за да направиш подобен филм. А Джеймс Камерън се справя блестящо.

„Пътят на водата“ струва 350 млн. долара

3-часовата лента е изплетена от последователни събития, от които не можеш да откъснеш поглед, за да не изпуснеш част от тази магия. Зрителят получава от всичко по малко – екшън сцени, анимационно фентъзи, трилър. Всички тези необикновени същества и заобикалящата ги среда, в съчетание с куршуми, апокалиптичен огън и срутващ се кораб, напомня за друг незабравим филм на Камерън – „Титаник“.

„Пътят на водата“ е филм, който трябва да се гледа. Дори историята да не е най-невероятната, която сте очаквали, очите ви ще се напълнят с красота. Това е магия, до която си струва да се докоснете!

Прочетете още:

„Аватар 2“ ще бъде нещо невиждано до момента

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Рута Сепетис

Вихрушката Рута Сепетис

гости, дом

Игнажден е – внимавайте кой влиза пръв в дома ви, не изнасяйте нищо