Обичате ли бисквити с парченца шоколад? Ако искате да си направите нещо вкусно, леко и подходящо за закуска през уикенда, може да опитате тази лесна рецепта.
Необходими продукти:
- 225 гр. масло
- чаша и половина брашно
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. сода
- 1 ч.л. канела
- 1/4 ч.л. индийско орехче
- 1 чаша кафява захар
- 1/2 чаша бяла кристална захар
- 2 яйца
- 1 пакетче ванилия
- 2 с.л. вода
- 1 опаковка шоколадов чипс
- настърган кокос (по желание)
- 3 чаши овесени ядки
Начин на приготвяне:
В по-дълбок тиган загрейте маслото на средна температура докато се разтопи равномерно. Когато започне да покафенява, махнете тигана от котлона и изсипете разтопеното масло в стъклена или метална купа. Оставете да се охлади малко.
В друга голяма купа смесете брашното, солта, содата за хляб, индийското орехче и канелата. Добавете разтопеното масло, кафявата и бялата захар. Разбийте хубаво с миксер докато стане хомогенна смес.
Добавете яйцата и ванилията и разбийте още около 3 минути с миксер. Прибавете две с.л. вода и разбъркайте отново.
Добавете шоколадовия чипс, овесените ядки, пеканите и настъргания кокос и разбъркайте хубаво. Сместа за бисквити е готова и можете да я съхранявате в хладилник до следващия ден или да я използвате на момента.
Сложете хартия за печене върху тавата, в която ще печете и оформете бисквитите в кръгла и плоска форма, като оставяте достатъчно пространство между тях.
Печете във фурната на 180 градуса около 10 минути, като следите краищата им да станат леко кафяви, но вътрешността да остане мека. Когато изстинат, те ще се стегнат. Ако искате да са по-хрупкави ги оставете да се пекат между 12 – 14 минути.