in

Пълнени картофи с бекон, чедър и лук

картофи

Има хилади начини, по които може да си приготвите картофи, независимо дали ще бъдат за предястие или за основно ястие. Печени, пържени или варени, картофите винаги са ужасно вкусни.

Ако искате да приготвите лека и вкусна вечеря, или искате да добавите интересна гарнитура към месно ястие, вижте една идея за пълнени картофи с бекон, чедър и пресен лук.

Необходими продукти

  • 6 големи картофа
  • 6 с.л. масло
  • ½ ч. заквасена сметана
  • 5 филийки бекон, може и прошуто
  • 2 ч. настърган Чедър
  • 2 стръка зелен лук
  • сол и черен пипер
  • ½ ч.л. бял пипер
  • ½ ч.л. червен пипер

Начин на приготвяне:

Измиите картофите и ги надупчете с вилица от всички страни. След това сложете масло в дупчиците и поставете картофите върху хартия за печене.

Сложете ги в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като се убедите, че са изпечени добре, ги извадете и ги оставете да се охладят.

Издълбайте вътрешната част на картофа и я поставете в купа. Добавете 4 с.л. масло и разбийте хубаво. След това прибавете нарязан на ситно бекон, сметаната, чедъра и подправките.

Напълнете издълбаните картофи с тази смес, поръсете с червен пипер и ги върнете във фурната за още 20-25 минути.

Сервирайте с нарязания на ситно пресен лук.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

другият любовник

Паралелната вселена в „Другият любовник“ – нож в гърба на клишетата

„Японският любовник“ – забранената любов, която връща към живот