Пастата е едно от най-вкусните и лесни ястия, а видовете паста са толкова много, че едва ли дори сте чували за всички тях. Има най-различни разновидности паста, с различни размери, различни сечения, дори различни повърхности.
Всеки различен вид паста е подходящ за различен вид сос. Някои видове паста се комбинират добре със сметанови сосове, други си подхождат повече с доматен сос и т.н.
Най-популярните видове паста са спагети, талиатели, пене.
Паста Конкилие е паста във формата на черупки. Затворените видове паста, каквато е и Конкилие се комбинират най-добре със силно ароматни сосове. По-големите черупки могат дори да се пълнят с плънка.
В тази рецепта пастата е овкусена с ароматно песто и е поръсена с пармезан. Рецептата е изключително проста, а ястието е много ароматно и свежо.
Ето как да приготвите паста Конкилие с песто и пармезан:
Необходими продукти:
- 500 грама паста Конкилие
- ½ ч.ч. песто Дженовезе
- чери домати
- 3 малки печени червени чушки
- 3 чаши пресен босилек
- ¼ ч. печени кедрови ядки
- 3 скилидки чесън
- ¾ ч. зехтин
- 1 лимон
- сол и черен пипер
- ½ ч. пармезан
Начин на приготвяне:
Препечете кедровите ядки, като ги сложите на котлона за няколко минути. Необходими са им около 10-15 минути.
След това ги сложете в блендера, заедно с измития босилек, зехтина, чесъна, чушките, сокът от лимона, сол и черен пипер.
Блендирайте до получаване на гладка смес.
Сварете пастата във вряща, подсолена вода. Оставете да се вари 12-13 минути.
Запазете 1 чаша от водата, в която сте варили пастата.
Сложете двата вида песто в голяма купа и добавете сварената паста.
Разбъркайте добре, ако е необходимо, добавете малко от водата, в която сте варили пастата.
Поръсете с настърган пармезан, добавете нарязани чери домати и готово!
-
Обичате ли песто?
-
Да
-
Не
-