in

Бургер със сьомга и сос Тартар

Бургер Сьомга

Бургерите със сьомга са алтернатива на обикновените бургери, които обикновено се приготвят с телешко месо. В тази рецепта самият бургер е направен от риба, а сосът Тартар придава вкус и приятна текстура. Останалите съставки са като при обикновените бургери и могат да бъдат променяни според вашия вкус. Бургерите със сьомга са много популярни в Аляска.

Необходими продукти:

  • 700 грама филе от сьомга
  • 2 глави лук
  • 1 с.л. каперси
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • сол и черен пипер
  • ½ ч. майонеза
  • ½ ч. кисели краставички
  • 2 с.л. копър
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч. бейби спанак
  • 1 домат
  • 4 питки за хамбургери

Начин на приготвяне:

Нарежете сьомгата на много ситно. Можете дори да я сложите в блендера, но използвайте пулсиращия режим и го пуснете само 2-3 пъти, за да не стане на каша.

Комбинирайте нарязаната риба с 1 глава лук, нарязан на ситно, каперсите, горчицата и малко сол и черен пипер.

От тази смес оформете 4 бургера и ги наредете в намазнена чиния.

Оставете бургерите в хладилника за 2-3 часа.

Смесете майонезата с нарязаните кисели краставички, копъра и лимоновия сок. Подправете със сол и черен пипер и вашият сос Тартар е готов.

Загрейте малко зехтин и сложете бургерите, без да ги вадите предварително от хладилника. Печете всеки бургер по 3-4 минути от всяка страна.

Измийте и почистете спанака, домата и лука.

Сглобете бургерите, като във всяка питка слагате по един бургер от сьомга, малко сос Тартар и нарязани зеленчуци.

Loading

  • Опитвали ли сте рибен бургер?

    Рибен бургер
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Приветливи градове

10-те най-приветливи градове в света

Стивън Кинг

Неспокойно сърце: Стивън Кинг през бедността, любовта, алкохола, славата, наркотиците