В тази рецепта има няколко страхотни неща. Едното са съставките- пушена сьомга, сметана, бяло вино, кедрови ядки. Другото е, че се приготвя изключително бързо и е чудесен вариант за бърза вечеря през делничните дни. Ето как да я приготвите:
Необходими продукти:
- 250 грама спагети, букатини или друг вид паста
- 1/4 ч. кедрови ядки
- 2 с. л. зехтин
- 1/3 ч. лук
- 2 скилидки чесън
- 1/3 ч. бяло вино
- 1/4 ч. сметана за готвене
- 1 с. л. лимонов сок
- 2 с. л. магданоз
- 200 грама пушена сьомга
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете пастата в подсолена вода за около 10 минути. Запазете 1 чаша от тази вода, ако се наложи да разреждате соса.
Запечете кедровите ядки на тиган, докато покафенеят.
Запържете лука и чесъна в зехтин за няколко минути, след това добавете виното и лимоновия сок.
Оставете около половината течност да се изпари и след това добавете сметаната.
Добавете пастата, пушената сьомга, кедровите ядки и магданоза към соса. Ако е прекалено гъст, добавете водата, която сте отделили.
Подправете със сол и черен пипер.
-
Обичате ли паста с риба и морски дарове?
-
Да
-
Не
-