in

Букатини с пушена сьомга

В тази рецепта има няколко страхотни неща. Едното са съставките- пушена сьомга, сметана, бяло вино, кедрови ядки. Другото е, че се приготвя изключително бързо и е чудесен вариант за бърза вечеря през делничните дни. Ето как да я приготвите:

Необходими продукти: 

  • 250 грама спагети, букатини или друг вид паста
  • 1/4 ч. кедрови ядки
  • 2 с. л. зехтин
  • 1/3 ч. лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1/3 ч. бяло вино
  • 1/4 ч. сметана за готвене
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 2 с. л. магданоз
  • 200 грама пушена сьомга
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Сварете пастата в подсолена вода за около 10 минути. Запазете 1 чаша от тази вода, ако се наложи да разреждате соса.

Запечете кедровите ядки на тиган, докато покафенеят.

Запържете лука и чесъна в зехтин за няколко минути, след това добавете виното и лимоновия сок.

Оставете около половината течност да се изпари и след това добавете сметаната.

Добавете пастата, пушената сьомга, кедровите ядки и магданоза към соса. Ако е прекалено гъст, добавете водата, която сте отделили.

Подправете със сол и черен пипер.

Loading

  • Обичате ли паста с риба и морски дарове?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

9 съвета как да удължите живота на смартфона и лаптопа

Словата, които твориха история – от древността до наши дни