in

Пълнени гъби с пармезан и лук

Понякога имаме нужда да хапнем нещо по-леко за вечеря и да пропуснем месото. Тези пълнени гъби са чудесен вариант за тези моменти. Освен с пармезан и лук, но можете да ги напълните и с други продукти по избор. Можете да сервирате гъбите и като гарнитура. Ако не искате ястието да бъде постно, можете да добавите някакъв колбас, шунка или друг вид месо. Ето как да приготвите пълнени гъби:

Необходими продукти:

  • 12 големи печурки
  • ½ чаша масло
  • 3 с. л. нарязан на ситно лук
  • ½ чаша галета
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • 1 чаша настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Почистете гъбите и отстранете пънчетата, така че да можете да ги напълните. Гъбите не трябва да се мият с вода, а да се обелят, тъй като ще попият много от водата и вкусът им няма да бъде толкова добър.

Сотирайте гъбите в масло за 2-3 минути, за да омекнат.

Нарежете лука и пънчетата на гъбите на ситно. Запържете ги в малко масло. Добавете подправките, пармезан и галета и разбъркайте.

Напълнете гъбите с тази смес и поръсете всяка гъба с още пармезан.

Наредете ги в тавичка, добавете останалото масло и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 15-20 минути.

Loading

  • Обичате ли гъби?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Снимки: Instagram

10 есенни визии, в които ще се влюбите

„Роден на Великден“ – историята на едно сираче, осиновено в Америка