Вкусна вегетарианска лазаня с традиционната за сезона тиква. Лазанята е разновидността на пастата, която се приготвя най-трудно, но си струва. Тази рецепта е със спанак и рикота, което я прави доста по-лека от традиционната лазаня Болонезе. Моцарелата и пармезана правят ястието много кремообразно и богато. Вижте рецептата:
Необходими продукти:
- 600 грама спанак
- 1/2 ч. ч. сметана за готвене
- 350 грама рикота
- 2 жълтъка
- 150 грама настърган пармезан
- 250 грама кори за лазаня
- 600 грама тиква
- 200 грама настъргана моцарела
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Измийте спанака и го накиснете в студена вода за 20-30 минути. След това го задушете с малко мазнина на тиган, за около 5 минути.
Смесете сметаната, рикотата, жълтъците и 150 грама пармезан. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте.
Нарежете тиквата на много тънки парчета.
Намазнете тавичката, в която ще редите лазанята. Започнете с един ред кори за лазаня, като ги потапяте във вряща вода за 10-15 секунди. След това добавете малко от сместа с рикота, малко от спанака и малко от тиквата. Разпределете продуктите равномерно.
Продължете с кори за лазаня, после пак плънка и в този ред, докато продуктите свършат, като завършвате със сместа с рикота. Поръсете обилно лазанята с моцарела и пармезан.
Печете около 45-50 минути. Оставете лазанята да престои 30 минути, след като я извадите от фурната, преди да сервирате.
-
Обичате ли лазаня?
-
Да
-
Не
-