Много неща са се случили на „Валери Лейн“ през последните три години. Нови любови са разцъфтели, токсични връзки са се разпаднали. Детски крачета вече припкат по паважа на любимата уличка в Оксфорд. Есента приближава бавно и уханието й вече се носи във въздуха заедно с обещанието за уютни следобеди с чаша чай, любима книга и топло одеяло, ароматни свещи, а защо не и някое шоколадово лакомство.
Промени са настъпили в живота на всички собственици на магазинчета, но едно си остава същото – топлото приятелство, което ги свързва. И желанието да помогнат на всеки в нужда.
Но тогава се случва нещо неочаквано и Лори, Кийра, Руби, Сюзън и Орхид трябва да са по-сплотени от всякога, за да изпълнят желанието на скъп приятел.
Малката уличка на големите сърца“ поставя емоционален завършек на поредицата за „Валери Лейн“. Освен топлина, усмивки и добро настроение, книгата ще ви предложи и няколко вкусни рецепти – по една от всяка от любимите ни героини. Нека надникнем заедно в сладкарската тетрадка на Кийра и удължим удоволствието от историята за най-романтичната улица в света, като приготвим следните изкусителни лакомства:
Шоколадовите курабийки на Кийра
Съставки за около 30 броя
250 г брашно
120 г захар
20 г ванилова захар
1 пакетче бакпулвер
1 щипка сол
5 с. л. прясно мляко
150 г масло или маргарин
100 г шоколадови капки
Изсипете в купа брашното, захарта, ваниловата захар, бакпулвера, солта и млякото. Разтопете маслото и го добавете в купата. Разбъркайте добре. Накрая разбъркайте в още топлата маса шоколадовите капки, докато леко се разтопят, така че да се получи мраморна шарка. Оформете от тестото топчета с размер на череша, сложете ги в тава, покрита с хартия за печене, и лекичко ги натиснете. Печете 15–20 минути на 150 °С с включени горен и долен реотан.
Съвет от Кийра
За веган вариант използвайте растителен маргарин, бадемово или овесено мляко. Между другото, повечето шоколадови капки за печене са веган продукти.