in

Какво е да си смел и как се печелят приятели

Шийла

Помните ли Питър Хачър и непоносимия му малък брат Фъстъчето? А тяхната своенравна приятелка Шийла? Е, нейната нестандартна и изискана особа определено заслужава своя книга, в която прожекторите да не я изпускат от поглед. Все пак тя е Шийла Велика! След големия успех на „Фъстъчето е цар“, излезе едноименната забавна и увлекателна книжка от Джуди Блум „Известна още като Шийла Велика“, която ще ни замисли какво значи да си смел и как се печелят приятели.

Десетгодишната Шийла Тъбман живее в Ню Йорк с родителите си и по-голямата си сестра Либи. Освен с тях обаче, малката дама живее и със своите страхове, които старателно пази в тайна: кучета, паяци, чудовища, а за плуването дори няма да споменавам. Разбира се, Шийла никога не признава какво я плаши, а винаги излага аргументирано сериозни причини да го избягва.

Но изглежда, че всичко ще започне да се променя, когато семейството на Шийла Велика решава да прекара лятната ваканция в провинцията. За момичето предстои дълго лято, което ще я срещне с всичките ѝ фобии, но и ще ѝ даде възможност да се пребори с тях и дори да ги обикне. А приключенията с новите ѝ приятели ще оставят незабравими спомени в детското сърце.

Повече за автора:

Джуди Блум има репутацията на жива легенда в американската детска литература. Неслучайно Джеф Кени – автор на „Дневникът на един дръндьо“, твърди, че тя е любимата писателка от детството му. Нейният разпознаваем стил изгражда автентични и оригинални персонажи, хуморът й е добронамерен, а посланията й – ясни и дълбоки. „Известна още като Шийла Велика“ е прекрасен пример за всичко това.

Изданието е с кратки глави и едър шрифт, подходящ за първите самостоятелни опити на децата в четенето, но дори мама и татко ще се забавляват да почетат за странностите на Шийла и със сигурност ще срещнат познати моменти от ежедневието на всеки родител. Цветните рисунки на Ина Христова, създадени в Мексико, допълват всичко хармонично и провокират въображението.

Джуди Блум е американска писателка, посветила живота си на литературата за деца и тийнейджъри. Книгите ѝ са преведени на 32 езика и са продадени в над 85 милиона екземпляра, достигайки до читатели от няколко поколения. Богатото ѝ творчество вдъхновява много от тях, вече пораснали, да напишат свои собствени истории.

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Мини торта Павлова

Мини тортички Павлова

гнева

9 начина да овладеете гнева си