in

Какво е да си смел и как се печелят приятели

Шийла

Помните ли Питър Хачър и непоносимия му малък брат Фъстъчето? А тяхната своенравна приятелка Шийла? Е, нейната нестандартна и изискана особа определено заслужава своя книга, в която прожекторите да не я изпускат от поглед. Все пак тя е Шийла Велика! След големия успех на „Фъстъчето е цар“, излезе едноименната забавна и увлекателна книжка от Джуди Блум „Известна още като Шийла Велика“, която ще ни замисли какво значи да си смел и как се печелят приятели.

Десетгодишната Шийла Тъбман живее в Ню Йорк с родителите си и по-голямата си сестра Либи. Освен с тях обаче, малката дама живее и със своите страхове, които старателно пази в тайна: кучета, паяци, чудовища, а за плуването дори няма да споменавам. Разбира се, Шийла никога не признава какво я плаши, а винаги излага аргументирано сериозни причини да го избягва.

Но изглежда, че всичко ще започне да се променя, когато семейството на Шийла Велика решава да прекара лятната ваканция в провинцията. За момичето предстои дълго лято, което ще я срещне с всичките ѝ фобии, но и ще ѝ даде възможност да се пребори с тях и дори да ги обикне. А приключенията с новите ѝ приятели ще оставят незабравими спомени в детското сърце.

Повече за автора:

Джуди Блум има репутацията на жива легенда в американската детска литература. Неслучайно Джеф Кени – автор на „Дневникът на един дръндьо“, твърди, че тя е любимата писателка от детството му. Нейният разпознаваем стил изгражда автентични и оригинални персонажи, хуморът й е добронамерен, а посланията й – ясни и дълбоки. „Известна още като Шийла Велика“ е прекрасен пример за всичко това.

Изданието е с кратки глави и едър шрифт, подходящ за първите самостоятелни опити на децата в четенето, но дори мама и татко ще се забавляват да почетат за странностите на Шийла и със сигурност ще срещнат познати моменти от ежедневието на всеки родител. Цветните рисунки на Ина Христова, създадени в Мексико, допълват всичко хармонично и провокират въображението.

Джуди Блум е американска писателка, посветила живота си на литературата за деца и тийнейджъри. Книгите ѝ са преведени на 32 езика и са продадени в над 85 милиона екземпляра, достигайки до читатели от няколко поколения. Богатото ѝ творчество вдъхновява много от тях, вече пораснали, да напишат свои собствени истории.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Мини торта Павлова

Мини тортички Павлова

гнева

9 начина да овладеете гнева си