in

ЛюбовЛюбов ЕхаЕха СладкоСладко

Историята на Лаура Перголизи (LP) – модерна, ексцентрична, безкрайно талантлива

Тя обича силно. Тя е къдрици от eмоции. Страда много, когато любовта свърши и излива тези чувства в музиката си. Кариерата ѝ не започва тривиално, не е фойерверка, появила се спонтанно на небосклона – 15 години пише песни за други изпълнители, докато пробие със своя. Лаура Перголизи, известна като LP, е американка от италиански произход, композитор, текстописец, вдъхновен човек в много отношения. Тя гледа на хората отвъд външния вид и предразсъдъците. Земна, усмихната, отворена към света, хората, изкуството… Облича се като момче, защото това е вътрешният ѝ свят, усещанията, емоциите, това е ТЯ, никога не е криела сексуалната си ориентация, дори обратното, разказва за историите си в песните, които прави.

Става световноизвестна след хита си „Lost on you“ – в нея се говори за тежката ѝ раздяла с бившата ѝ любов актрисата Тамзин Браун. Но има още куп невероятни песни. Едни от любимите ми са „Recovery“, „Forever for now“. „Хората сме експерти в болката и преживяването ѝ“, споделя Лаура. За нея любовта трябва да съществува без условия, да е приемане. А музиката – важна за развитието на хората във всяко едно отношение.

LP обича татуировките и не го крие. Има руската дума „любов“ на дясната си ръка, цифрата „7“, която символизира датата 7 юли, когато среща нова любов и много животни. Но най-голям е корабът на гърдите ѝ. На гърба има пантера и орел. „Татуировките ми са като тотеми. Моите маркери. Винаги съм гледала на себе си като на моряк, който пътешества. Като бях млада, си мислех, че е важно къде ще стигнеш – сега осъзнавам, че по-важно е пътуването“, споделя певицата, която не без основание сравняват с легендарната бунтарка Джанис Джоплин. Казва, че пътя, който е извървяла и всичко, което е приживяла, я е направило състрадателна, а това е хубаво.

Коя е?

Ексцентричната американка с италиански корени е родена на 18 март 1981 г. в Лонг Айлънд. Баба ѝ и дядо ѝ по майчина линия емигрират в САЩ от Палермо и Неапол. През 1996 г., след като завършва гимназия, заминава за Ню Йорк. Още от малка се стреми към музикална кариера, за което получава подкрепата на родителите си.

Професионалната ѝ кариера започва през 1998 г. Музикантът и мениджър на групата „Cracker“ Дейвид Лоури, случайно я чува да пее и очарован от гласа ѝ, я кани в новата си формация. Той е продуцент на първия ѝ студиен албум Heart-Shaped Scar (2001). Като автор на песни LP става популярна чак през  2010 г., след излизането на сингъла „Cheers (Drink to That)“, написан за Риана. Следващият голям успех идва със саундтрака към филма „Бурлеска“ – „Beautiful People“, създаден отново от LP и изпълнен от Кристина Агилера. Изявява се в стиловете: инди рок, поп рок, инди поп и алтернативен рок.

„Най-важното в живота ми са хората, обичам да съм сред тях, с приятелите си, с хората, които току-що съм срещнала. Не мисля, че бих могла да живея сама. Не съм от самотния вид“, откровена е Лаура. Идеален ден за нея е да успее да се наспи, обича йога и медитация, разходките в парка, срещите с приятели на вечеря и на по питие. „Не трябва да се стремиш да се превръщаш в това, което са другите. Въпросът е да се превърнеш в това, което искаш да бъдеш. И това е най-голямото предизвикателство“, убедена е талантливата певица.

Много от феновете ѝ твърдят, че на концертите на LP цари невероятна атмосфера, която не може да се сравни с тази, когато слушате композициите ѝ на запис. Ексцентричност, вокал, способност да екзалтира публиката – тези таланти на изпълнителката превръщат концертите ѝ в истинско шоу, което не може да бъде забравено. Певицата създава свои уникални традиции, сред които има задължителна среща с фенове след концерт. Не нарушава това правило и с удоволствие си говори в чата, прегръща се и се снима с феновете си след края на всяко свое представление, наричайки това събитие „Запознай се и поздрави“.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Тайната на Джей Ло за млада и сияйна кожа

8 идеи как да си направите вкъщи продукти за лице със зелен чай