in

9 храни, които кралица Елизабет II избягва

Елизабет II
Снимка: The Royal Family/Facebook

Кралица Елизабет II е на 96 години. За възрастта си тя изглежда невероятно добре и определено начинът ѝ на хранене оказва сериозно влияние върху здравословното ѝ състояние. Известно е, че кралицата е претенциозна относно това, което консумира, но има храни, които тя е изключила напълно от менюто си. Вижте какво Елизабет II никога не би яла:

Паста

паста

Когато кралицата обядва сама никога не би си позволила да яде нишесте, казва официалният кралски готвач Дарън Макгрейди пред RecipesPlus. Това означава без паста за Нейно Величество. Вместо това тя хапва голяма салата, риба или пиле със зеленчуци.

Картофи

картофи

Картофите присъстват в менюто на толкова много хора, но не и на кралицата. Освен хляба и пастата, Елизабет II избягва и картофите, заради наличието на нишесте.

Сурово месо

сурово месо

Кралицата не харесва недоизпечено месо, споделя още Макгрейди. Тя държи месото ѝ да бъде добре сготвено. Сред любимите ѝ меса са фазан, говеждо и еленско месо.

Бели яйца

яйца

Елизабет II обожава бъркани яйца, особено със сьомга и трюфел. Тя обаче предпочита жълтите пред белите яйца, тъй като според нея те са по-вкусни.

Чесън и лук

лук

Нейно Величество всеки ден се среща с не малко хора. Това е и причината да избягва острите миризми на лука и чесъна в храната си.

Кората на хляба

хляб

Корите от хляба се пазят за птиците. Кралицата обича краищата на филията да бъдат отрязани, когато ѝ поднасят сандвич, казва бившият кралски готвач Оуен Ходжсън пред The Telegraph. Елизабет II обича сандвичи с риба тон и масло от двете страни, смес от риба тон и майонеза, тънки резени краставица и щипка черен пипер.

Плодове, които са извън сезон

ягоди

Нейно Величество се храни според сезоните. Тя не обича да консумира плодове и зеленчуци, които не са типични за настоящия сезон. Ако някой ѝ изпрати например ягоди през зимата, тя няма да ги докосне, казва още Макгрейди пред RecipesPlus.

Цял банан

банан

Елизабет II обича да хапва банан с нож и вилица и винаги отрязва двете крайни страни на плода преди да го нареже на малки кръгчета.

Прочетете още:

12 храни, които кралица Елизабет яде всеки ден

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Буковски

Буковски и хората, които никога не полудяват

Мода

12 модни грешки, които ви състаряват