in

ЕхаЕха

9 малко известни факта за Адолф Хитлер

хитлер
Снимка: Instagram

Адолф Хитлер е едно от най-скандалните имена в световната история и надали има човек, който не е чувал името му. Той става популярен с действията си по време на Втората световна война и начинът, по който се е отнасял с хората през този период, но има много любопитни неща, които не са толкова известни за него. Вижте 9 любопитни факта, които вероятно никога не сте чували, представени от изданието thefactsite.com:

1. Хитлер не е роден в Германия

Адолф Хитлер винаги е бил свързван с Германия и неговите действия по време на Втората световна война. Малцина обаче знаят, че той е роден на 20 април 1889 г. в Австрия. Майка му Клара и баща му Алоис имат общо 6 деца, четири от които умират преди да достигнат зряла възраст.

2. Той е ранен сериозно по време на Първата световна война

Винаги свързваме името на Хитлер с Втората световна война. Той обаче участва и в Първата световна, когато в опит да избегне присъединяването към австрийската армия, той се премества в Германия и в крайна сметка се бие за германската армия. През 1916 г. по време на битката при Сома е ранен тежко и прекарва няколко седмици в болница. Той оцелява и при атака през 1918 г., но губи частично зрението си. Възстановяването му от двете наранявания отнема доста време.

3. Хитлер мечтаел да стане художник

Като дете Адолф Хитлер мечтаел да стане художник. През 1907 и 1908 г. той кандидатства във Виенската художествена академия, но не е приет. В края на 1908 г. майка му Клара умира от рак на гърдата и той започва да изкарва прехраната си обикаляйки по виенските улици, в опит да продаде своите произведения на изкуството на минувачите.

4. Той създава Нацистката партия след като Германия губи Първата световна война

Нацистката партия не е съществувала докато не я създава Хитлер, но първоначално политическата партия, към която той се присъединява, се казва Германска работническа партия. В нея членуват основно хора, разочаровани от загубата на Германия във войната. Благодарение на своите антисемитски наклонности и силни десни вярвания, Хитлер скоро става лидер на партията и създава известния символ на свастика. Две години по-късно името на партията е променено на Националистическа социалистическа германска работническа партия, а Хитлер започва да обикаля из страната, изнасяйки речи и беседи.

5. Хитлер не е имал националност между 1925 – 1932 г.

Поради факта, че Хитлер мрази Австро-Унгарската империя, той решава да се откаже от австрийската си националност през 1925 г. Това става ясно след като става лидер на новата нацистка партия. През 1932 г. вътрешният министър на щата Брунсуик прави Хитлер администратор и гражданин на Германия.

6. Адолф Хитлер обичал да си подсвирква

Една от любимите му мелодии за подсвиркване била популярната мелодия „Кой се страхува от големия лош вълк?“. Хитлер започва да става известен като „Вълкът“. По време на малките германски победи във Втората световна война той подсвирква „Когато пожелаеш звезда“ от Уолт Дисни за гостите и приятели на вечерята.

7. Експертите предполагат, че Хитлер бил много болен

Много хора твърдят, че никой не би могъл да направи това, което прави Адолф Хитлер, без да има сериозни здравословни проблеми. Освен възможна загуба на паметта и деменция, от които Хитлер е страдал в по-късната част от живота си, той най-вероятно е страдал и от болестта на Паркинсон. Това състояние не засяга болния само по физически начин, като например треперене, но също така кара пациента да забравя и оказва влияние върху уменията за вземане на решения, моделите на мислене и поведенческите навици.

8. Той е искал да стане свещеник

Още преди да иска да бъде художник, Адолф мечател да стане свещеник. Като момче той редовно посещавал католическата църква и бил част от хора. За да подобри певческите си умения, той ходил на вокални уроци. Когато обаче пораства, Хитлер започва да мрази католическата църква и искал да премахне изцяло християнска църква.

9. Хитлер защитавал правата на животните

Хората често са изненадани да чуят подобен факт, но през целия си живот Хитлер се храни с вегетарианска храна и се борел силно за законите, свързани с правата и защитата на животните. Смята се, че той възнамерявал да приеме закони, които значително да намалят консумацията на животинска храна след приключване на Втората световна война.

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

любовта

5 клишета в любовта, които пречат на щастието ни

Кокосово барфи

Кокосово барфи