in

9 знака, че имате здравословна връзка

любов

Не всичко е перфектно в една връзка. Винаги има моменти, в които с любимия човек преминавате през трудни периоди, не само в личен план. Но ако може да се каже, че следващите съвети отговарят на вашите отношения, значи вървите в правилната посока:

1. Баланс

Времето, което прекарвате с партьора си, трябва да бъде приятно. То трябва да ви кара да забравяте за стреса и всички тревоги, които сте имали през деня. Да се смеете заедно, да се чувствате добре в компанията си и да черпите сили един от друг, е знак за ползотворна и силна връзка.

2. Благодаря, Моля, Съжалявам

Може да звучи тривиално, но зад тези думи има два вида същност на взаимоотношенията – учтивост и уважение. Когато единият партньор уважава по-малко другия, настъпва дисбаланс. Уважението е знак за здрава и стабилна връзка.

3. Имате си доверие

Когато той планира да излезе с момчетата навън, вие нямате никакви съмнения и дори одобрявате това да се вижда с приятели… Това означава, че човекът до вас ви кара да се чувствате единствена и му имате пълно доверие. Ако и той реагира по същия начин на вашите срещи с приятелки, то вашите отношения са в пълна хармония.

връзка

4. Правите компромиси

Който обича наистина, не приема компромиса като нещо толкова сложно, а като нещо естествено. Разбира се, не трябва да се прекалява с това. С други думи, ако и двамата сте склонни да правите компромиси, проблемите ще се разрешават от самосебе си, преди да стигате до спорове и кавги.

5. Не е нужно да се преструвате

Не винаги е лесно да обичаш някого такъв, какъвто е. Ако се държите естествено пред партньора си и не се налага да се правите на някого, когото не сте в действителност, това е добър знак за вашите отношения.

6. Съобразявате се един с друг

Независимо дали става дума за работа или някакви развлекателни дейности с ваши приятели, е важно човекът до вас да осъзнава, че вие имате нужда от това време за себе си. Той също. И ако и двамата сте склонни да си го давате, без това да се превръща в проблем, значи уважавате личното си пространство, а това е сигурен знак за здравословна връзка.

7. Давате и взимате

В една хармонична връзка винаги се случва така, че в един момент някой от двамата се раздава повече. Но е хубаво това да е просто момент, не постоянна величина. Когато и двамата души се стараят, тогава нещата вървят добре.

връзка

8. Срещате се с приятели

Да имате общи приятели и да си организирате забавни вечери и други активности заедно, е изключително важно. Ако се затворите само двамата с партньора си и не срещате с други хора, има голям шанс да си омръзнете бързо и отношенията ви да тръгнат в друга посока.

9. Карате се, но и си прощавате

Нормално е да имате противоречия. А понякога просто имате нужда да излеете гнева си. Още по-добре е да използвате партньора си за тази цел, но само тези двойки, които са наистина близки, трябва да се отдалечават от време на време. А след това да се обичат повече от всякога. И това ако не е пълна хармония…

Прочетете още:

8 признака, че връзката ви е на път да се разпадне

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Виктор Юго

Речта на Виктор Юго за българите

Ливърпул

10 безплатни неща, които можете да правите в Ливърпул