in

7 тайни за принцеса Даяна, които никой не знаеше до смъртта ѝ

даяна
Снимки: Princess Diana Spencer/instagram

23 години след смъртта на принцеса Даяна все още научаваме мрачни и шокиращи факти за живота ѝ. Голяма част от това, което е известно днес, е благодарение на аудиокасети, които тя самата е записала.

След като разбира, че бракът ѝ с принц Чарлз се разпада, тя документира своята страна на историята на магнетофон и дава записите на своя близък приятел журналиста Андрю Мортън, за да може думите ѝ да стигнат до широката публика.

Мортън публикува биографията ѝ през 1992 г., но никой не знаеше, че тя има пръст в продукцията на книгата, до смъртта ѝ. Вижте още 7 тайни за принцеса Даяна, за които светът научи след преждевременната ѝ смърт:

1. Нейната баба работила за кралица Елизабет II

Кралица Елизабет е била близка приятелка с бабата на Даяна – Рут Фермой. Тя била една от придворните дами на кралицата, а по-късно станала дясната ѝ ръка и помагала на Нейно Величество за важните социални ангажименти.

2. Даяна и Чарлз имали роднинска връзка

Кралското родословно дърво е доста сложно. В брака между Даяна и Чарлз обаче няма кръвосмешение, тъй като те били доста далечни роднини. По-точно 16-ти братовчеди.

3. Тя страдала от липса на сексуален живот в брака ѝ с Чарлз

В своите записи Даяна разказва подробно за брачния си живот с Чарлз и нарича сватбения си ден „най-лошия в живота си“. Тя говори дълго за липсата на сексуален живот и разказва, че тя и съпругът ѝ са правили секс, но било „много странно“. Даяна споменава също, че това се случвало веднъж на три седмици.

Снимка: The Royal Family/ Facebook

4. Даяна объркала брачната си клетва

Принцесата на народа объркала брачния си обет, което според нея може да се приеме като лош знак, че бракът ѝ е обречен. По време на клетвата тя нарича бъдещия си съпруг „Филип Чарлз“, вместо „Чарлз Филип“.

5. Тя се хранела често в кухнята

Беше против етикета на кралското семейство някой да се храни в кухнята с персонала, вместо в трапезарията, но принцеса Даяна обичала да нарушава протокола. Нейният личен готвач Дарън Макгрейди казва, че тя влизала в кухнята и се хранела на плота, докато той подреждал, което е нечувано за нито една кралска ососба. Тя дори правела кафе за двамата.

6. Даяна направила опит за самоубийство

Едно от най-тревожните разкрития в аудиозаписите било, че Даяна страдала от тежка депресия и дори опитала да посегне на живота си. „Бях толкова депресирана и се опитах да прережа вените си с бръснарско ножче“, споделя тя в записите си. Тя говори и за борбата с булимията, отбелязвайки, че хранителното разтройство започнало след като принц Чарлз поставил ръката си на кръста ѝ и казал: „Малко сме пълнички тук, нали?“.

7. Тя била тормозена ежедневно от папараци

Принц Уилям и принц Хари разкриват повече в спомените си за майка им, като например как ги е включила в благотворителната си дейност. Но спомените им за тормоза на папараците над Даяна са сред най-неприятните. Тя е била преследвана постоянно от всякакви папараци, някои от които дори прибягвали до това да я плюят, за да я разплачат и да ѝ направят снимка, казва Уилям в документалния филм на ITV и HBO.

Прочетете още:

10 факта за принцеса Даяна, които вероятно не знете

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

телефон

10 правила за етикет, които трябва да спрете да нарушавате

Алцхаймер

4 навика, които ще ви помогнат да предотвратите болестта на Алцхаймер