in

8 неща, които винаги трябва да правите преди полет

полет

Хората, които често пътуват, обикновено имат изградени навици как да се подготвят за полета и да са сигурни, че всичко е наред. Ако не пътувате толкова често и искате да имате безпроблемна ваканция, може да хвърлите по едно око на нашите съвети:

1. Проверете паспорта си

Първото и най-важно нещо при пътуване в чужбина е да подготвите паспорта и документите си, да проверите дали някои от тях не са изтекли, като дебитна или кредитна карта и да го сложите в багажа си. Някои пътници си правят копие на паспорта и носят него в чантата си, а самия паспорт оставят в хотела, за да бъдат сигурни, че няма да го изгубят.

2. Плащайте с кредитна карта или си направете застраховка

Толкова много неща могат да се объркат по време на пътуване – закъснения, отмяна на полет, забравен или изгубен багаж, инциденти при пътуване и други. Това, разбира се, не означава, че трябва да си останете вкъщи и да се отказвате от мечтите си да посетите някое приказно място. Но за да се защитите в подобни ситуации, винаги плащайте резервациите и самолетните билети с кредитна карта, тъй като някои от тях предлагат тези предимства и могат да ви защитят в подобни ситуации и да спестят много главоболия и пари. Ако нямате кредитна карта, помислете за пътна застраховка.

3. Заредете екектронните си устройства

Преди време хората летяха без никаква електроника, но днес това е почти немислимо. Някои гледат филми по време на полет, други четат книга, списание или нещо по работа, за да мине по-неусетно времето. Ако искате и вие да си подсигурите подобно занимание, заредете телефона и лаптопа си предварително. Така дори може да свършите някаква работа, която отдавна отлагате, като например да почистите смартфона или лаптопа си. Може да вземете с вас и преносимо зарядно устройство за всеки случай, ако разполагате с такова.

4. Проверете дали има промяна на полета преди да тръгнете към летището

Преди да се насочите към летището, влезте в сайта на авиокомпанията, с която летите, за да проверите дали случайно няма съобщение за отмяна на полета ви. Въпреки, че обикновено те уведомяват с имейли, има ситуации, в които просто забравяме да ги проверим.

5. Чекирайте се предварително

Чек-ин понякога отнема много време, когато го направите на летището, а ако се чекирате вкъщи, ще спестите много чакане и излишни усилия. Дори може да отидете час и половина преди полета, вместо препоръчителните от авиокомпаниите два часа.

6. Носете си лекарства в случай, че ви става лошо

В ръчния си багаж винаги гледайте да имате под ръка медиканменти, които ще ви помогнат ако ви стане лошо или започне да ви се гади. Хубаво е да си носите и пликче, ако сте склонни да повръщате. В тези ситуации не е хубаво да се качите на самолета гладни. Ако полетът ви е много ранен, може да си направите за всеки случай сандвич, който да носите в ръчния си багаж.

7. Пийте повече вода

Понякога по време на полет се случва да чувствате устните си напукани, както и сухота в носа и гърлото. Това е така поради факта, че половината въздух в кабината влиза отвън, а на голяма височина, въздухът е много по-разреден и сух. Опитайте да пиете повече вода 24 часа преди полета, както и в спо време на самия полет.

8. Обуйте си компресионни чорапи

Продължителното седене по време на дълъг полет може да създаде проболем за хора с разширени вени. Компресионните чорапи помагат за увеличаване на кръвообращението, но въпреки това е желателно да ставате на всеки два часа и да се раздвижите.

Прочетете още:

10 неща, които не трябва да купувате от летището

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

тарантино

Тарантино дебютира като писател

Полет Годар

Неотразимата Полет Годар – жената до Чарли Чаплин и Ремарк