in

8 грешки в грима, които ни състаряват

Понякога в усилието си да запазим младежкия си вид и да прикрием някои несъвършенства по кожата ни, ние прекаляваме с грима и това има обратен ефект. Неправилното нанасяне на грим може да ни състари с още няколко години, без да го осъзнаваме. Вижте 9-те грешки, които най-често правим, когато се гримираме и как можем да ги поправим.

Грешка 1: Използваме прекалено тъмно очна линия

Прекалено тъмната очна линия създава още по-уморен вид на лицето, отколкото е в действителност. С годините кожата около очите започва леко да изтънява и ако искате да имате по-свежа визия, изберете очна линия, която подчертава цвета на очите ви. Ако сте със сини очи, кафява очна линия ще направи погледа ви мек и топъл. Лилавият цвят отива на зелени очи, а тъмносиният – на кафяви. Помислете дали не искате да смените черната очна линия с по-различен цвят, който ще придаде нов блясък на очите ви.

Грешка 2: Пропускате веждите си

Естествените вежди са най-красиви, особено ако са гъсти и тъмни. Дори и да нямате такива, не трябва да ги пренебрегвате, тъй като веждите оформят лицето. Когато се гримирате, не забравяйте да подчертаете и тях било то с молив, или сенки за вежди. Това веднага ще промени погледа ви и ще изглеждате по-млади и красиви.

Грешка 3: Подчертавате вътрешната част на окото

Подчертаването на вътрешната част на окото създава усещане за умора, прави очите по-малки, кара ги да изглеждат тъжни и притъпява тена. Избягвайте да подчертавате цялото око в ежедневието си.

Грешка 4: Избирате грешен коректор

Изборът на правилен коректор е важен за свежия вид на кожата. Ако кожата ви е светла и е предразположена към тъмни кръгове под очите, използвайте коректор с розов нюанс. Той ще контрастира най-добре на цвета на кожата ви, а жълто-оранжевият нюанс е подходящ за по-тъмна кожа. Избирайте само един-два нюанса по-светъл коректор от тена на кожата, за да не стои на лицето ви като маска.

Грешка 5: Пропускаме основата за грим

Всички искаме да имаме дълготраен грим, който да стои през целия ден. За да постигнем този ефект, е важно да слагаме основа за грим, съдържаща съставки, които стягат и кожата и я правят гладка за нанасяне на коректор и сенки за очи.

Грешка 6: Използвате прахообразни сенки за очи

Прахообразните сенки за очи се утаяват във всяка една бръчка и кожата изглежда по-състарена. Задължително преди сенките сложете основа на грим, за да бъде кожата ви по-гладка преди нанасянето им и изберете сенки, които не са прахообразни.

Грешка 7: Прекалено много блясък

Сенките с твърде много блясък понякога имат обратен ефект. Вместо да изглеждате по-млади, ви състаряват. Вместо да озарят тена на лицето, те изострят появата на фини линии и суха кожа. По-добре вместо тях използвайте неутрални тонове с фин блясък.

Грешка 8: Игнорирате формата на очите си

Точно както избирате прическа, която да отива на формата на лицето ви, можете да изберете и техника за очна линия, която стои добре на формата на очите ви. На някои жени отива очна линия, която не покрива изцяло клепача, а е до средата и обратното. Намерете формата, която най-добре пасва на окото ви.

  • Колко често си слагате очна линия?

    Perfect Eyeliner
    • Всеки ден
    • Понякога
    • Не нося очна линия

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Филм на Ивайло Христов е предложението ни за „Оскар“

Снимки: Instagram

Закуска с жирафи в Giraffe Manor