in

7 неща, които никога не трябва да правите на летището

летище

Пътуването със самолет може да бъде доста стресиращо – имате ограничение във времето, заобиколени сте от много други стресирани хора и се сблъсквате с присъщия изнервящ характер на проверката за сигурност. Но има много начини, по които можете да сведете нивото на стрес до минимум на летището и да направите изживяването си приятно. Избягвайте тези често срещани гафове и се уверете, че сте взели със себе си всички неща, които ще ви трябват за пътуването:

1. Не закъснявайте

полет

Пристигането навреме е от решаващо значение, когато пътувате със самолет. Ако се появите със закъснение на летището, не само рискувате да изпуснете полета, но и да направите преживяването за останалите пътници и екипажа по-неприятно.

2. Не прекалявайте с парфюма

парфюм

Летищата обикновено са претъпкани с хора, а на някои от тях им става лошо от силни и натрапчиви миризми. Повечето пътници посещават безмитните магазини преди полета и се пръскат със силни парфюми. Опитайте да не прекалявате с парфюма, за да имате лек и приятен полет. Понякога дори на вас самите може да ви стане лошо от силния аромат, особено ако не сте яли.

3. Не взимайте успокоителни

хапчета

Изкушаващо е да искате да спите по време на дълъг полет, но не е добра идея да взимате хапчета за сън. Приемането на такива лекарства увеличава риска от кръвни съсиреци в краката, които могат да доведат до смърт.

4. Не пийте много алкохол

алкохол

Летенето със самолет става по-неприятно, когато е съчетано с алкохол. Тялото се дехидратира и има голяма опасност да се почувствате по-зле, отколкото ако полетът ви премине само на вода. Също така има и някои храни, които е хубаво да избягвате преди полет. 

5. Не заспивайте на летището

летище

Това е чудесен начин да изпуснете полета си и дори да откраднат част от нещата ви. Рискувате прекалено много за 20 минути сън. По-добре се разходете или четете нещо в телефона си и оставете дрямката за в самолета.

6. Не забравяйте да заредите телефона си

смартфон

Много е важно когато пътувате със самолет да имате зареден телефон под ръка за всеки случай. Освен че може да ви потрябва, за да предоставите необходими данни за полета или екектронна бордна карта, винаги може да се наложи да се обадите на някого при спешен случай. Освен това гледайте да не забравяте зарядното си, тъй като електрониката е едно от нещата, които не трябва да купувате от летищата.

7. Не забравяйте лаптопа си при проверката

летище

Много често пътниците при проверка поставят лаптопите си в отделен кош и след това го забравят. Ще се изненадате колко много хора правят това – около 12 000 души на седмица според данни на NBC. Така че бъдете бдителни и се убедете, че взимате всичките си вещи. Вижте какво трябва да направите, когато загубите багажа си. 

Loading

  • Случвало ли ви се е да изпуснете полета си?

    Young man in airport near flight timetable
    • Да
    • Не, винаги подранявам

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

полански

Роман Полански и аморалните му истории за обикновени хора

Пилешки рула със смокини