in

7 навика, които причиняват изтъняване на косата

Коса

За да имате красива коса, трябва да полагате специални грижи за нея и да се откажете от някои лоши навици, които ѝ вредят.

Всеки иска да има здрава, гъста и дълга коса и почти всеки може да я получи, ако си изгради някои здравословни навици и спре да допуска някои грешки.

Ето кои са грешките и лошите навици, които водят до изтъняване на косата:

1. Не миете косата си достатъчно често

Миене коса

Има погрешно схващане, че трябва да мием косата си по-рядко, за да не се омазнява толкова често. Истината е, че трябва да миете косата си веднага щом се омазни. Натрупването на масла, мъртви кожни клетки и други замърсявания върху скалпа всъщност е много вредно. Получава се възпаление на скалпа, което води до изтъняване и забавен растеж. Колко често трябва да миете косата си зависи от това колко бързо се омазнява тя, при всеки е различно.

2. Използвате твърде агресивни продукти и уреди

Преса

Каквото и да правите с косата си, бъдете нежни и внимателни. Избягвайте агресивни продукти, агресивно търкане на косата с кърпа, прекалено високи температури на пресите. Когато разресвате косата също бъдете внимателни, не дърпайте, а внимателно разплитайте косата.

3. Боядисвате косата твърде често

Боядисване коса

Всъщност зависи в какъв цвят се боядисвате. Цветът, който изтощава и съсипва косата най-много, е русият. Изсветляването на косата я кара да изтънява и я прави много по-податлива на накъсване. Ако изрусявате косата си, поне се старайте това да се случва по-рядко.

4. Разресвате косата с неподходящ вид четка или гребен

Четка коса

Четката за коса е нещо, което човек използва ежедневно, а може да причини много щети. Неподходящата четка може да накъса косата и да я направи много тънка. Никога не използвайте четка с метални зъби. Добре е да използвате четка или гребен с пластмасови зъби, защото те не накъсват косата. Винаги използвайте спрей за лесно разресване и никога не разресвайте косата докато е мокра.

5. Пропускате закуската

Закуска

Освен че закуската е най-важното хранене за деня, тя е важна и за косата. Косата също има нужда от хранителни вещества и витамини, а когато пропускате някое хранене, особено закуската, вие я лишавате от тези важни вещества. Когато не ѝ давате всичко необходимо, тя спира да расте, изтънява и губи блясъка си.

6. Използвате неподходящи стилизиращи продукти

Лак за коса

Идеята на стилизиращите продукти е да накарат косата ви да изглежда добре, но някои продукти имат точно обратния ефект, когато се използват твърде дълго. Продукти като гел и лак за коса трябва да държат косата на място, но съдържат алкохол и правят косата чуплива и суха. Остатъците от тези продукти се натрупват по скалпа и карат косата да оредява. Можете да опитате алтернативи с естествени съставки.

7. Играете си с косата

Коса

Много хора си играят с косата, дърпат я, въртят я и т.н. Тези навици не водят до трайна загуба на коса, но допринасят за нейното изтъняване. Докосването на косата през деня, по какъвто и да било начин, не е добра идея, защото освен че дърпането допринася за падането ѝ, това я омазнява много.

Друг много лош навик е връзването на косата на стегната опашка. Неестественото опъване на косата в крайна сметка води до падането ѝ. Ако връзвате косата си, не стягайте твърде много или използвайте шнола, вместо ластик.

  • Допускате ли тези грешки?

    Косопад
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Джордж Клуни на 61 – все така неотразим

Паста Конкилие

Паста Конкилие с песто и пармезан