in

7 лесни трика да бъдете по-фотогенични

Снимките са много ценни, тъй като ни помагат да запазваме спомените си. През последните години, откакто съществуват социалните мрежи, снимките са нещо, което повечето хора правят ежедневно, а техниките за снимане и камерите се подобряват непрекъснато.

Хубавата камера е от съществено значение за получаването на добра снимка, но все пак най-важен остава обектът, който снимаме.

Независимо дали си правите снимки за социалните мрежи, предстои ви важна фотосесия или работата ви е обвързана с това, важно е да изглеждате добре на снимките. Ще ви дадем няколко съвета как да бъдете по-фотогенични:

1. Обърнете внимание на цвета на лицето си 

Препоръчително е да сте с грим, за да излизате добре на снимки. Цветът на фон дьо тена е от съществена важност, за да изглеждате естествено и да не сте прекалено бледи или с прекалено тъмна кожа. Ако нанесете прекалено светъл фон дьо тен, кожата ви ще изглежда още по-бледа, когато светкавицата светне и се отрази в лицето ви.

2. Очите 

Тайната на красивата снимка е в очите. Старайте се да сте с максимално отворени очи, когато се снимате, защото колкото повече светлина се отрази в очите ви, толкова по-добре ще изглеждате. Можете да постигнете този ефект с грим и опитайте да не затваряте очите си, дори да сте застанали срещу слънцето.

3. Трябва да знаете силните си страни 

Едно от най-важните неща, когато се снимате, е позата. Трябва да знаете как да застанете, за да изглеждате добре. Един много лесен трик е да разгледате стари ваши снимки, на които се харесвате, и да опитате да пресъздадете същите пози.

4. Контролиране на усмивката

Хубаво е да се усмихвате на снимките, но понякога усмивката е твърде широка и разваля вида ви. За да избегнете прекалено широката усмивка, можете да сложите езика си зад зъбите.

5. Правилният ъгъл

Правилният ъгъл е много важен и може да направи чудеса с една снимка. В зависимост от ъгъла, под който е направена снимката, може да изглеждате много по-пълни или много по-слаби. Избягвайте да се снимате отдолу. Снимката трябва да бъде направена по-скоро леко отгоре, а брадичката ви да бъде повдигната. Ако сте навели прекалено много главата си надолу, върху лицето ви ще паднат сенки.

Гледането директно в камерата също не е добра идея. Завъртете съвсем леко главата си, за да придадете дълбочина на чертите на лицето си.

6. Не притваряйте очите си 

Светкавицата е много неприятна, но ако сте с полузатворени очи, снимката със сигурност няма да ви хареса. За да не се получава този неприятен ефект, можете да стоите със затворени очи и да ги отворите в момента, в който камерата щракне. По този начин ще излезете с широко отворени очи на снимката и ще изглеждате много добре.

7. Бъдете уверени 

Увереността си личи. За да изглеждате добре на снимките, трябва да се чувствате добре в кожата си и да вярвате, че сте красиви. Няма грим или поза, който да върши по-добра работа от това.

  • Смятате ли се за фотогенични?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Снимка: tommyhilfiger/Instagram

5 неща, които всяка жена трябва да има в гардероба си според Томи Хилфигър

Крамбъл с ревен и ягоди