in

ЕхаЕха ЛюбовЛюбов

7 невероятни ползи от най-популярната поза в йога

йога

Вашата кожа е отражение на вашето вътрешно здраве, а кой не иска блестяща кожа, красива стойка и здраво тяло? Една от най-простите техники за постигане на блестяща кожа и загуба на тегло е практикуването на позата „гледащо надолу куче“, известно още като Adho Mukha Svanasana. Тази йога поза е поза на основно ниво и може да се прави от практикуващи от всички възрасти, независимо какво е тяхното ниво на физическа подготовка.

Как да направите „гледащо надолу куче“?

  • За да влезете в тази поза застанете на четири опорни точни.
  • Изпънете краката си назад, повдигайки таза и изправяйки коленете.
  • Изправете ръцете си внимателно, опитвайки се да гпогледнете пъпа си, като държите главата между ръцете си.

йога

Ползите от поза „гледащо надолу куче“

1. Заздравява кръста

Поза „гледащо надолу куче“ също се прави, когато правите Сурия Намаскар. Това е част от целия поток на Сурия Намаскар и е чудесен начин да изградите основната си сила. Като начинаещ, можете да практикувате пет до седем цикъла първоначално и след това постепенно да увеличите броя на кръговете. Освен че ви осигурява много тонизирано тяло и ви кара да изглеждате по-млади, здравата сърцевина е полезна и за поддържане на гърба ви.

2. Облекчава болките в гърба

Тази поза е ефективна за изграждане на силата на гърба ви и облекчаване на болките в гърба. Помага за укрепване на раменете и тонизира долната част на тялото. Може ефективно да подобри подравняването на тялото ви и стойката.

3. Регулира притока на кръв

Задръжте тази поза за 1 минута или повече, ако ви е удобно, за да подобрите кръвообращението към главата и краката си. За да отслабнете и да подобрите тена и блясъка на кожата си, най-добрият начин е да ускорите кръвообращението си. Освен това, в позата главата ви е под таза и кръвта нахлува в лицето ви, когато я практикувате. Това увеличава притока на кръв към областта на лицето, което помага за изхвърлянето на токсините и лечението на акне.

4. Повишава гъвкавостта

Освен изграждането на сила във вашето тяло, поза „гледащо надолу куче“ подобрява вашата гъвкавост, осигурявайки добро разтягане на прасците, глезените, подколенните сухожилия, раменете, гърба и дори гърдите. Можете да се възползвате от предимствата на тази поза, като практикувате с правилно подравняване и задържане на асаната за по-дълго време

5. Подобрява имунитета

Ако вътрешните ви органи не са здрави, това незабавно ще рефлектира върху външното ви тяло, като кожата и косата ви. Здравето на вашата кожа и коса до голяма степен зависи от функционирането на вашите органи. „Гледащо надолу куче“ е мощна поза за йога, която ще подобри имунитета ви и ще ви поддържа здрави отвътре навън.

6. Намалява стреса

Стресът е един от най-бързите начини да навредите на здравето на вашата кожа, коса и да причините затлъстяване. Когато сте под стрес дълъг период от време, могат да се появят неблагоприятни ефекти като наддаване на тегло, тъмни кръгове, пъпки, пигментация и неравен тен. Практикувайте тази поза за незабавен ефект на премахване на стреса.

Забележка: Когато заемате тази поза, уверете се, че дишате свободно и естествено. Не задържайте дъха си и позволете на позата да направи чудеса върху вас и тялото ви.

7. Стимулира цялото тяло

Поза „гледащо надолу куче“ е тренировка за цялото тяло, тъй като включва както горната, така и долната част на тялото. Притискането към пода, за да задържите тази поза, ще изгради сила и гъвкавост на много мускулни групи като краката, глезените, подколенните сухожилия и мускулите на прасеца. Тя също така укрепва раменете, ръцете, китките и позволява засилено кръвообращение във вътрешните органи.

Прочетете още:

Йога – изкуството да бъдем здрави

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

трио

Киноиндустрията през ’68-а – смутно и безскрупулно време

син на ескобар

Какво е да израснеш като „Син на Ескобар“