in

6 трика за по-високо самочувствие

Увереност

Високото самочувствие е изключително важно за всички аспекти от живота. Помага ни да изглеждаме по-добре, да бъдем по-успешни и да бъдем по-щастливи.

Според Ейми Къди, професор по социална психология в Harvard Business School в Масачузетс, позиционирането на телата ни така, че да заемат повече пространство, може да повиши нивата на тестостерон и да понижи нивата на кортизол, комбинация, която повишава самочувствието.

Дори нещо толкова елементарно като това да седнете на стола изправени, може да ви накара да се чувствате така, сякаш командвате и да повдигне самочувствието ви. Оказва се, че едно от най-важните неща за увереността е стойката на тялото, но има и други трикове, които можете да използвате, за да бъдете по-уверени в себе си.

Ето още няколко трика за повдигане на самочувствието:

Поза „Жената чудо“ или „Уолстрийт“

Уверена жена

Има две пози, които според Къди са най-ефикасни за повдигане на самочувствието- „Жената чудо“ и „Уолстрийт“.

„Жената чудо“ е поза, в която жените често застават- тялото е изправено, а ръцете са на кръста.

Поза „Уолстрийт“ е когато човек е седнал, с вдигнати крака на бюрото или на масата, а ръцете са преплетени зад главата, с лакти сочещи навън.

Бизнесдама

Оставането в някоя от тези пози за поне 2 минути може да ви накара да се почувствате много по-уверени.

Приемете фактите

Жена огледало

Повечето хора смятат, че ако всяка сутрин се поглеждат в огледалото и си казват колко красиви и успешни са, това ще повиши самочувствието им. Истината е, че няма да се случи. За да имате самочувствие, трябва да приемете недостатъците си и да се обичате такива, каквито сте. Важно е да бъдете честни със себе си.

Забравете фразата „Винаги на мен се случва“

Депресирана жена

Обикновено когато ни се случи нещо лошо, ние казваме „Винаги на мен се случват лоши неща“, „Явно такава ми е съдбата“ и т.н. Тези негативни фрази обаче ви вредят повече отколкото си мислите и подкопават самочувствието ви.

Вместо да се самосъжалявате, мислете по следния начин „Такива неща се случват понякога, всичко ще бъде наред, предстоят по-хубави неща“ и т.н.

В случай на паника, не се съсредоточавайте върху безпокойството си

Жена паника

Лайф коучът Марта Бек предлага един много интересен трик в случай на паника, който прилага при децата си. Тя им е обяснила, че трябва да мислят за пъпа си като за превключвател- когато го бутнат нагоре са развълнувани и щастливи, а когато го преместят надолу- уплашени. Макар че този трик е подходящ за деца, добре е всеки човек да помни, че има обратна страна на страховете и че не всичко е толкова лошо, колкото изглежда. Ако помнните това, ще бъдете доста по-уверени в себе си, че можете да се справите с всичко.

Тренирайте

Спорт

Спортът има хиляди ползи за здравето, които всички знаем, но освен това може да ни помогне да бъдем много по-уверени в себе си. Много проучвания са установили, че редовната физическа активност ни помага да се чувстваме по-способни и да бъдем по-уверени в себе си.

Ежеседмично отбелязвайте успехите си

Дневник

Това е съвет, който можете да използвате в почти всеки аспект на живота си. Отделяйте време поне веднъж в седмицата за отбелязване на успехите, които сте постигнали. Можете да ги записвате, да си ги изброявате наум или да ги споделяте с ваш близък човек.

Това се отнася за успехите от всяко естество- постижения в работата, напредък във фитнес залата, завършване на различни проекти и т.н. По този начин ще се чувствате много удовлетворени от себе си и ще имате по-високо самочувствие. Можете дори да се награждавате по някакъв начин от време на време.

  • Смятате ли, че сте достатъчно уверени в себе си?

    Увереност
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Целулит

5 съвета за прикриване на целулита

Солени палачинки

Солени палачинки с пушена сьомга и крема сирене