in

6 лесни упражнения за красив и стегнат бюст

Много жени смятат, че само пластична операция може да направи бюста им стегнат и красив. Но всъщност има много други начини да се постигне този ефект с домашни средства, специални диети и упражнения.

Масажи, диета и специални тренировки – комбинацията от тези неща може да ви осигури желаните резултати. Но как да изберем най-ефективните методи, които няма да навредят на здравето ни?

Важно е да се храните здравословно, като приемате качествена и разнообразна храна, а ние ще ви предложим няколко лесни упражнения. Комбинацията от правилно хранене и подходящи упражнения ще направи чудеса с бюста ви.

1. Лицеви опори

Лицевите опори са много ефективни за стягане на гръдните мускули. Ако сте начинаещи, можете да започнете с по-лесните лицеви опори, при които коленете са на земята или тези, при които ръцете не са на пода, а на стол или маса.

Когато напреднете, започнете да правите обикновени лицеви опори. Правете поне 3 серии по 12-15 лицеви опори.

2. Махове встрани с гири 

За това упражнение ще са ви нужни гирички, но трябва да прекалявате с тежестта. Такива от 1-1,5 килограма ще свършат добра работа. Застанете в леко приклекнало положение, сложете гирите на нивото на коленете ви и започнете да правите махове встрани. Ръцете трябва да са леко свити в лактите, а предмишниците да са успоредни на земята. Това упражнение ще разтегне мускулите ви и ще ви помогне да придадете на бюста си красива форма.

3. Полукръгове с гири

Легнете по гръб и вземете по една гира във всяка ръка. Дланите на ръцете трябва да са обърнати към тавана. Описвайте полукръгове с ръцете си. Изпълнявайте упражнението и с двете ръце едновременно.

4. Йога поза лък 

Легнете по корем, свийте краката си в коленете и ги хванете за глезените. Ако сте начинаещ, задръжте тази позиция за 20 секунди, след което направете 10-секундна почивка. Повторете това 3 пъти.

5. Лицеви опори в изправено положение

Застанете на половин метър от стената, протегнете ръцете си напред и ги подпрете в стената, като упражнявате натиск. Ще усетите как гръдните ви мускули се напрягат. Натискайте за 20 секунди, след което починете за 10 секунди. Повторете 3 пъти.

6. Вдигане на гири от легнало положение 

Легнете по гръб на постелка. Взмете две гири и ги вдигайте право нагоре. За това упражнение можете да използвате малко по-тежки гири. Правете поне 3 серии по 8 повторения. Ако не усещате достатъчно напрежение, правете повече повторения или вземете по-тежки гири.

  • Правите ли упражнения за гърди?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Нещотърсач: 44 (не)обикновени предмета от близо и далеч

Най-популярните чайове по света