in

6 знака, че се нуждаете от повече слънчева светлина

слънце

Всички знаем за опасностите, които крие продължителното излагане на слънце за кожата, но липсата на достатъчно слънце също може да бъде вредно за здравето ни. Чистият въздух и разходките под слънцето са много полезни, стига да не прекаляваме с тях. Вижте 6 знака, които могат да ви подскажат, че имате нужда от повече слънчева светлина:

1. Чувствате се мрачни и депресирани

Лошото време може да повлияе на настроението ви, липсата на слънце също. Когато навън времето е приятно, нивата на серотонин в мозъка ни се повишават. Излагането на слънчева светлина оказва положително влияние върху настроението ни и нагласата ни за живота.

2. Качвате килограми

Слънчевата светлина има благоприятно въздействие върху метаболизма ни, доставяйки важния хранителен азотен оксид, който възпира преяждането и поддържа нормалното функциониране на метаболизма. Затова е препоръчително зимата да приемаме допълнително витамин D.

3. Усещате болка в костите

Дефицитът на витамин D при възрастните хора често може да бъде объркан с артрит или фибромиалгия (хронична мускулна болка и умора). Калцият и колагенът оказват благоприятно въздействие върху костите, но без достатъчно витамин D костите могат да болят и пулсират.

4. Не спите добре

Липсата на слънчева светлина може да причини хаос в тялото ви. Прекарването на продължително време на изкуствено осветление или продължително взиране в екрани, може да доведе до проблеми със съня.

5. Изпотявате се повече от нормалното

Прекомерното изпотяване на челото когато не спортувате е един от признаците за липса на витамин D. Ниските нива на този витамин са свързани с редица здравословни състояния, включително диабет, остеоартрит и рак.

6. Винаги използвате слънцезащитен крем

Високият фактор се препоръчва през топлите летни дни, но понякога 10-15 минути дневно е полезно да се излагате на слънце, без да имате кремове върху себе си. Дори в облачни и по-хладни дни малкото количество слънчеви лъчи може да ви помогне да се чувствате по-щастливи.

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Плодове

Най-скъпият плод в света

Том Круз

5 филма с Том Круз, които си струва да гледате