in

52 още по-малко познати пътеки из Рила, Пирин и Родопите

Цветното издание на Ели Иванова „52 още по-малко познати пътеки за всеки“ предлага 52 маршрута в Бъл­гария с над 100 интересни забележителности и очарователни гледки, по един за всеки уикенд от годината.

Пътеките, описани в тази книга, ще ви отведат до потайни пещери, главозамайващи гледки, скални феномени, закътани манастири, средновековни крепости, места, за които се разказват легенди. И най-вече – ще ви отведе на места, на които няма да се сблъскате с тълпи от туристи.

Красотите на България

Фотографиите, дело на самата Ели Иванова и нейния съпруг Иван Иванов, ще ви разведат както из Рила, Пирин и Родопите, така и сред по-малко познати и по-рядко посещавани български планини, включително Беласица, Предбалкана и криещите неподозирана красота върхове в Трънския край.

От пещера Утробата, до водопад Казанките, крепостта Урвич и връх Руй, „52 още по-малко познати пътеки за всеки“ съчетава различни по дължина и трудност маршрути, подходящи за широк кръг от хора – както съвсем леки и кратки разходки за любителите на природата, така и по-дълги маршрути с интересни предизвикателства за опитните планинари.

Макар и подбраните пътеки в тази книга да са по-малко известни, всички те са лесни за ориентиране, без опасни преходи в по-високите части, а някои от тях са подходящи и за зимни разходки.

За улеснение на читателите, също както в „52 екопътеки за всеки“, Ели Иванова класифицира пътеките спрямо тяхната трудност и състоянието на съоръженията и маркировките, предоставяйки точни указания за всеки отделен маршрут.

За автора:

Ели Иванова е автор на великолепните издания „52 екопътеки за всеки“ и „Седем дни в Родопите“. Тя е създател на блога „Думи в друми“, а сега се завръща с нови предложения, с които да прекараме повече време сред природата.

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Козунак

Рецепта за великденски козунак

Instagram

13 интересни факта за Instagram