in

5 филма на Дисни, подходящи за цялото семейство

Семейни филми

Събирането на цялото семейство за филмова вечер е страхотно. Това са едни от най-сладките семейни моменти, но избирането на филм, който да допадне на всички членове на семейството е голямо предизвикателство.

Обикновено бащата иска да гледа екшън филм, майката- романтична комедия, а децата- анимация. За щастие, Дисни са истински професионалисти в създаването на филми, подходящи за цялото семейсто.

Те създават филми, които децата обичат, и в същото време с достатъчно перспектива и философско съдържание, за да се харесат и на възрастните.

Почти всеки филм, който Дисни пуска се превръща в класика. Вижте 5 филма на Дисни, които са подходящи за цялото семейство и са подходящи за следващата семейна филмова вечер:

„Лятното приключение на Лука“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝑷𝒊𝒙𝒂𝒓 𝑳𝒖𝒄𝒂 𝑭𝒂𝒏 👨🏾‍🦱 22 (@pixarlucafan)

„Лятното приключение на Лука“ е един от най-новите филми на Дисни. Той излезе по кината през 2021 година и е история за порастването на едно момче, което прекарва лятото в малко градче на Италианската Ривиера. Лука и приятелят му Алберто обаче не са обикновени момчета, а морски чудовища.

Въпреки че на пръв поглед филмът показва морските приключения на две малки момчета, във филма се засягат философски и социални проблеми като приемането на тялото, приятелството и последиците от взимане на лоши решения.

„Смелата Ваяна“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Faltu Explainer (@faltu_explainer)

„Смелата Ваяна“ е много приятен филм от 2016 година. Тази симпатична анимация ни отвежда на тихоокеанските острови. Смелата тийнейджърка Ваяна тръгва на мисия, за да спаси народа си. Ваяна показва на децата, че трябва да бъдат смели и безкористни- две неща, на които всеки родител иска да научи децата си.

Саундтракът на филма е страхотен и много запомнящ се, а Дуейн Джонсън озвучава Мауи, полубогът на народите от Океания – едни от най-големите моряци на света, кръстосвали Тихия океан преди 3000 години, откривайки множество острови.

Ако не сте гледали „Смелата Ваяна“, съберете всички членове на вашето семейство и го изгледайте, заслужава си.

„Цар Лъв“

„Цар Лъв“ не е нов филм, но е една от вечните класики на Дисни. Тъй като филмът е на доста години, има голяма вероятност децата ви да не са го гледали.

Филмът е история за приключенията на малкия Симба, който се превръща във възрастен и отговорен владетел на Лъвските земи. Докато Симба е малко лъвче, баща му Мусафа му дава ценни съвети за живота. Мусафа умира, опитвайки се да спаси сина си от злия си брат Скар.

Скар опустошава Лъвските земи, но Симба пораства и осъзнава, че духът на баща му живее в него. Събира смелост и побеждава злия си чичо.

„За душата“

Този филм на Дисни е много красив. Разказва за гимназиален учител по музика, който получава шанса да свири в най-добрия джаз клуб в града. Джо Гарднър обаче прави една грешна стъпка и попада на фантастично място, където новите души се сдобиват със своята индивидуалност, странности и интереси, преди да отидат на Земята. Джо е твърдо решен да се върне на Земята и работи в тандем с душа 22. Докато се опитва да покаже на тази душа кое прави живота толкова прекрасен, той открива отговорите на важни житейски въпроси…

„Отвътре навън“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bahar Eriş (@dr.bahareris)

„Отвътре навън“ е много интересен филм, който обяснява защо се чувстваме по начина, по който се чувстваме. Емоциите са представени като малки симпатични герои, които се намират в главите ни.

Филмът разказва историята на Райли- момиче, което се премества от Средния запад в хаотичния Сан Франциско. Емоциите ѝ, гняв, тъга, отвращение, страх и радост, правят всичко възможно, за да ѝ помогнат.

„Отвътре навън“ показва, че емоциите са жизненоважни и трябва да бъдат валидирани и разбрани като част от развитието на детето, така че има важно послание и за възрастните.

 • Кой от изброените филми харесвате най-много?

  Филми Дисни
  • „Смелата Ваяна“
  • „Цар Лъв“
  • „За душата“
  • „Лятното приключение на Лука“
  • „Отвътре навън“

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

„Библиотекарката от Сен Мало“ – истинска история за саможертва в името на книгите и любовта

спалня

10 неща, които не трябва да държите в спалнята си