in

5 упражнения, които ще ви помогнат да влезете във форма след раждане

По време на бременност и след раждане тялото на жената се променя. Когато разстоянието между коремните мускули е над 2 пръста (25 мм), коремът започва да стърчи. Това се случва при повечето току що родили жени. За да се върнете във форма възможно най-бързо, е хубаво да започнете да правите упражнения в удобно за вас време. Тези 5 упражнения са лесни за изпълнение и ще ви помогнат да приберете корема си.

1. Планк 

Планкът е едно от най-добрите упражнения за стягане на корем. Този планк може да се изпълнява на стена, пейка, или на земята. За целта трябва да подпрете дланите си на стената (пейката, пода…) и да наклоните тялото си в права линия от раменете до глезените. Задръжте колкото може, като постепенно увеличавайте времето. Правете 4-5 серии по 20 повторения.

2. Повдигане на кръстосани крака

Легнете на постелката и сложете ръцете до тялото си. Повдигнете краката нагоре и ги кръстосайте. След това започнете да ги приближавате към гърдите. Повторете няколко пъти.

3. Глутеус мост

Легнете по гръб на постелката и поставете ръцете до тялото. Повдигнете таза си колкото можете, а когато достигнете връхната точка, задръжте за няколко секунди и започнете да спускате таза. Направете няколко повторения.

4. Котешка поза

За тази поза застанете на четири опорни точки и повдигнете главата и опашната кост нагоре. След това плавно заоблете гърба и забележете как опашната кост променя посоката си надолу. Колкото по-бавно и грациозно правите упражнението, толкова по-голям е ефектът. Задържайте около 10 секунди в позата преди отново да се върнете в първоначалната позиция.

5. Bird dog поза

За тази поза трябва да държите гръбнака си в неутрално положение. Главата и шията са в една линия, а раменте са отпуснати. Поемете въздух и вдигнете ръката и противоположния крак, като държите торса си стабилен. След това повторете и с другия крак. Направете по няколко повторения.

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Снимка: Instagram/ dukeandduchessofcambridge

Какво обичат да хапват принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи

Домашно приготвени маслени бисквити