in

ЛюбовЛюбов

5 невероятно красиви дестинации през есента

Есента е един от най-красивите сезони и въпреки че времето се разваля и често е студено и дъждовно, това е един от най-добрите моменти за пътуване, тъй като всичко става жълто и красиво, а освен това повечето хора пътуват през лятото, така че няма да има толкова много туристи на популярните туристически дестинации и ще можете да се насладите на по-спокойна почивка. Дори най-популярните дестинации, които сме посещавали по няколко пъти, изглеждат по съвсем различен начин, когато ги видим през есента. Има места, които си заслужава да посетите през този сезон, ето кои са те:

1. Прага

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Huang (@kehuang12)

Най-подходящите сезони за посещение на Прага са пролетта и есента. През лятото има твърде много туристи, а през зимата може да бъде прекалено студено. Целият град става златен, когато листата на дърветата пожълтеят, а благодарение на архитектурата, ще се чувствате като в приказка. Традиционната чешка кухня включва доста тежки ястия, които е най-подходящо да опитате през есента, а традиционната чешка бира ще допълни есенното ви изживяване.

2. Лондон

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stories of Archway (@archwaystories)

Въпреки че Лондон се слави с лошото си време, и през есента положението не е по-различно. Между септември и ноември е най-подходящият период да посетите столицата на Великобритания, тъй като има някакъв чар в есенен Лондон и много места в града, където можете да се насладите на гледки, допълнени от есенни листа. Лондонските паркове са чудесен вариант да се полюбувате на прекрасните природни пейзажи през есента.

3. Амстердам 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @autumnforeverrrr

Есента е най-магичното време, в което можете да посетите Амстердам. Когато листата започнат да пожълтяват и да падат, целият град става някак по-уютен и ти се иска никога да не си тръгваш оттам и никога да не се променя сезонът. Амстердам е един от градовете с най-много растителност в Европа, което го прави и един от най-красивите през есента. Всички музеи и забележителности са по-лесно достъпни, защото няма толкова много туристи и като цяло всичко е по-прекрасно, когато посетите Амстердам през есента.

4. Будапеща 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GI4Man (@gi4man)

Приемаме есента като своеобразен край, тъй като годината свършва, както и хубавото време. Но Будапеща започва да разцъфтява през есента. Провеждат се най-различни фестивали, от различно естество, красивите пейзажи променят облика си и стават още по- красиви. Има хиляди причини да посетите унгарската столица през есента. Това е най-подходящият сезон да се насладите на изкуството и културата, тъй като времето е лошо и подобни активности са по-подходящи, а Будапеща има какво да предложи. Красивата архитектура се комбинира прекрасно с падналите листа и градът изглежда като излязъл от приказка.

5. Виена

Виена е много красив град и си заслужава да бъде посетен, независимо от сезона. Въпреки това, Виена е много по-красива през есента и през зимата. Посещенията на Виена през зимата са популярни, заради коледния дух, който има този град, но и есента е чудесно време за екскурзия. През зимата градът е претъпкан, докато през есента можете да се насладите на много по-спокоен престой. Подобно на останалите градове, Виена също се преобразява с настъпването на есента и става по-красиво от обичайно. Можете да се разхождате сред природата, да посещавате известните музеи или да се наслаждавате на традиционната храна в уютните заведения.

 • Посещавали ли сте някой от тези градове през есента?

  • Прага
  • Виена
  • Лондон
  • Амстердам
  • Будапеща
  • Нито един

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

5 лесни упражнения за стегнат корем

Нобелова награда

Любопитни факти за Нобеловите награди