in

5 начина веждите ви да изглеждат по-гъсти

вежди

Плътните и добре оформени вежди могат да ви накарат да изглеждате по-млади с години. Ако имате редки вежди тази задача ще бъде по-трудна, но не и невъзможна. Вижте какво още можете да направите, за да постигнете желания външен вид на вашите веждите.

1. Използвайте молив или сенки за вежди

вежди

Ако имате разредени зони, най-ефективният и безопасен метод е да ги запълните с молив или сенки за вежди. Желателно е моливът да бъде с остър връх, за да можете бързо и лесно да рисувате липсващите косъмчета.

2. Нанасяйте серум за вежди

вежди

Прекомерното скубане на вежди е често срещана грешка. Това всъщност е и една от основните причини за загуба на косми в областта на веждите. Скоростта на растеж намалява при честото скубане. Зоните, които са били прекомерно изскубани се връщат по-тънки и по-къси, което води до дългосрочно изтъняване. Серумите за вежди съдържат пептиди, биотин и рициново масло, което прави веждите по-меки и плътни.

3. Удебелете косъмчетата с тониран восък за вежди

вежди

Редките вежди могат да се дължат и на липса на витамините A,B, D или E, или недостиг на желязо. Ключова стъпка за по-плътни вежди е удебеляването им или потъмняването на отделните косъмчета. За тази цел може да използвате кремообразна вакса за вежди, която оцветява, оформя и фиксира естествените косъмчета и прави веждите по-тъмни и плътни. ю

4. Микроблейдинг

вежди

С напредване на възрастта може да забележите промяна в плътността на веждите си. Въпреки че космите могат все още да растат, те изглеждат тънки и с избледнял цвят. Техниката, наречена микроблейдинг, използва фини щрихи и с нея може да постигнете всяка желана форма за веждите си.

Микроблейдингът е ръчен метод, чрез който се вкарва пигмент в най-повърхностния слой на кожата (епидермиса), а техниката се изпълнява косъм по косъм. Трайността на процедурата е между 6 месеца и 1 година, но не се препоръчва за хора с много тънка и суха кожа, тъй като се намалява трайността.

5. Микропигментация

вежди

Микропигментацията е процедура, при която се имплантира пигмент в кожата с помощта на машинка. С много тънка и фина игличка се вкарва цвят между двата слоя на кожата – епидермис и дерма. Този метод е подходящ за всеки тип кожа, а трайността на процедурата е около 1-2 години.

 • Как поддържате вашите вежди?

  Permanent brow make-up
  • Микроблейдинг
  • С молив за вежди
  • Серум за вежди
  • Микропигментация
  • Восък за вежди

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

майка

„Майка“ на Зорница София е бг предложението за „Оскар“

нудли

Нудли с пилешко и зеленчуци