in

5 начина веждите ви да изглеждат по-гъсти

вежди

Плътните и добре оформени вежди могат да ви накарат да изглеждате по-млади с години. Ако имате редки вежди тази задача ще бъде по-трудна, но не и невъзможна. Вижте какво още можете да направите, за да постигнете желания външен вид на вашите веждите.

1. Използвайте молив или сенки за вежди

вежди

Ако имате разредени зони, най-ефективният и безопасен метод е да ги запълните с молив или сенки за вежди. Желателно е моливът да бъде с остър връх, за да можете бързо и лесно да рисувате липсващите косъмчета.

2. Нанасяйте серум за вежди

вежди

Прекомерното скубане на вежди е често срещана грешка. Това всъщност е и една от основните причини за загуба на косми в областта на веждите. Скоростта на растеж намалява при честото скубане. Зоните, които са били прекомерно изскубани се връщат по-тънки и по-къси, което води до дългосрочно изтъняване. Серумите за вежди съдържат пептиди, биотин и рициново масло, което прави веждите по-меки и плътни.

3. Удебелете косъмчетата с тониран восък за вежди

вежди

Редките вежди могат да се дължат и на липса на витамините A,B, D или E, или недостиг на желязо. Ключова стъпка за по-плътни вежди е удебеляването им или потъмняването на отделните косъмчета. За тази цел може да използвате кремообразна вакса за вежди, която оцветява, оформя и фиксира естествените косъмчета и прави веждите по-тъмни и плътни. ю

4. Микроблейдинг

вежди

С напредване на възрастта може да забележите промяна в плътността на веждите си. Въпреки че космите могат все още да растат, те изглеждат тънки и с избледнял цвят. Техниката, наречена микроблейдинг, използва фини щрихи и с нея може да постигнете всяка желана форма за веждите си.

Микроблейдингът е ръчен метод, чрез който се вкарва пигмент в най-повърхностния слой на кожата (епидермиса), а техниката се изпълнява косъм по косъм. Трайността на процедурата е между 6 месеца и 1 година, но не се препоръчва за хора с много тънка и суха кожа, тъй като се намалява трайността.

5. Микропигментация

вежди

Микропигментацията е процедура, при която се имплантира пигмент в кожата с помощта на машинка. С много тънка и фина игличка се вкарва цвят между двата слоя на кожата – епидермис и дерма. Този метод е подходящ за всеки тип кожа, а трайността на процедурата е около 1-2 години.

Loading

 • Как поддържате вашите вежди?

  вежди, микроблейдинг
  • Микроблейдинг
  • С молив за вежди
  • Серум за вежди
  • Микропигментация
  • Восък за вежди

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

майка

„Майка“ на Зорница София е бг предложението за „Оскар“

нудли

Нудли с пилешко и зеленчуци