in

ЛюбовЛюбов СмяхСмях ЯдосанЯдосан

5 лесни упражнения за стегнат корем

Всеки иска да има плосък и стегнат корем, но постигането на такъв не е особено лесна задача. Има много фактори, на които трябва да се обърне внимание. Храненето и движението са двете най-важни неща, когато искаме да постигнем перфектна фигура. Важна е комбинацията от двете, защото например ако се храните здравословно, но не се движите изобщо, няма да постигнете никакви резултати, както и ако спортувате, но ядете вредни храни. Ако сте достатъчно търпеливи и постоянни в това, което правите, постигането на стегнат корем не е чак толкова трудно. Важно е да отделяте всеки ден по малко време за движение, дори да можете да отделите само 15 минути, пак е по-добър вариант от ден без никакво движение.

Ето 5 лесни упражнения за стегнат корем, които не отнемат много време и ще ви помогнат да влезете във форма бързо:

1. Планк 

Планк е едно от най-популярните упражнения напоследък, но славата му е заслужена. При това упражнение мускулите на цялото тяло се напрягат и съответно стягат, поради тази причина упражнението води до много добри резултати. Легнете на земята, върху подложка за трениране, по корем. Лактите ви трябва да се опират в земята, а краката ви да се подпират на пръстите. Лактите трябва да са на нивото на раменете, а краката събрани. Вдигнете тялото си и стегнете всичките си мускули. Задръжте поне 20 секунди така. Опитайте с времето да вдигате и времетраенето на упражнението. Планкът е изключително ефективен за коремната област, тъй като това е групата мускули, които се напрягат най-много при изпълнението му.

2. Планински катерач

Планински катерач е упражнение, което едновременно ще стегне мускулите на корема и ще ви помогне да изгорите мазнините, тъй като е доста интензивно и се доближава до кардио упражнение. Застанете в позиция за планк. При планинския катерач обаче трябва да се подпрете на дланите си, а не на лактите. Самото упражнение представлява изтласкване на краката напред към гърдите, като движението наподобява катерене. Това упражнение се изпълнява бързо, като можете да започнете със сесии по 60 секунди, с 15-20 секунди почивка и постепенно да увеличавате времето. Това упражнение е едно от най-ефективните за оформяне на плочки на корема.

3. V-образни коремни преси 

V-образните коремни преси са по-ефективни от обикновените, тъй като натоварват и мускулите в долната част на корема. Много по-трудно е да се стегне и оформи долната част на корема, отколкото горната. За това упражнение, легнете по гръб на постелката, с изпънати крака и ръце. Повдигайте едновременно горната и долната част на тялото, като краката трябва да са абсолютно изпънати. Изпънатите крака и горната част на тялото ви трябва да образуват буквата V. Ръцете също са изпънати и отиват напред към краката. Това упражнение не е никак лесно и е доста натоварващо, но е и много ефективно. Започнете с поне 10 повторения и постепенно ги увеличавайте.

4. Глут бридж с повдигане 

Най-доброто упражнение за стегнато дупе е глут бридж. При него раменете са на земята, стъпили сте с цялото ходило и торсът е вдигнат във въздуха. Дупето се повдига, като при всяко повдигане трябва умишлено да стягате мускулите си, за по-голяма ефективност. Ако добавите един малък елемент към глут бридж-а, упражнението става подходящо и за корем. Торсът трябва да е повдигнат постоянно и повдигате първо единия, след това другия крак. Коремните мускули бързо ще се стегнат и предимството на това упражнение е, че натоварва и страничните коремни мускули.

5. Страничен планк 

Вече споменахме колко ефективен е планкът, но при обикновения планк се натоварват предимно мускулите, които са в средата на корема. За да имате красив и стегнат корем обаче трябва да бъде оформен от всички страни, което означава и отстрани. За да стегнете страничните коремни мускули, най-добре е да изпълнявате страничен планк. Той се изпълнява по същия начин, но опората на тялото е върху единия лакът и съответно единия крак. При страничния планк има леко повдигане и спускане на тялото към земята.

 

  • Колко често спортувате?

    • Всеки ден
    • 2-3 пъти в седмицата
    • 4-5 пъти в седмицата
    • Не тренирам

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

„Дарът“ – за съдбата да имаш или да нямаш дете

5 невероятно красиви дестинации през есента