in

5 идеи за пътуване с деца по време на пандемия

Семейно пътуване

Коронавирусът промени живота ни по много начини. Научихме се да носим маски, да мием ръцете си по 1000 пъти на ден, да не виждаме близките си толкова често, колкото ни се иска. Но най-шокиращата промяна, която се случи преди 2 години, е че спряхме да пътуваме. Преди пандемията пътуването беше много достъпно, пътувахме до европейските дестинации толкова лесно, сякаш отиваме до съседния български град. Пътуванията буквално се организираха за няколко часа и всичко се случваше много лесно.

Откакто има пандемия обаче излизането извън страната стана доста по-трудно. Всяка държава има свои собствени изисквания относно сертификати, ваксини, тестове и т.н. Трябва да бъдем подготвени, че е възможно дори няколко часа преди полета ни нещата да се променят и да се наложи да отменим пътуването. Освен всичко това, вече повечето хора избягват популярните дестинации, тъй като има струпване на много хора и търсят варианти за пътуване до по-спокойни места, на които няма толкова много туристи. Това условие е още по-важно, когато пътувате с деца.

Въпреки всички ограничения и опасности, имаме нужда да пътуваме, за да се разнообразим и да си починем. Има някои видове пътувания, които са достатъчно безопасни и много приятни. Ето няколко идеи, ако ви предстои да пътувате с деца:

1. Пътуване с каравана или кемпер

Кемпер

След COVID-19 караваните и кемперите станаха много популярни и предпочитани. Това е един от най-безопасните варианти, тъй като никой друг не влиза във вашия кемпер и не докосва нещата, които вие използвате. Освен това при този вариант сте на открито през повечето време, което също е важно, за да се предпазите от вируса. Този тип пътуване е препоръчително за деца. Те могат да тичат и да си играят в къмпинга, вместо да бъдат затворени в хотела. Ако предприемете подобно пътуване, можете да отидете както на море, така и на планина. Има къмпинг зони почти навсякъде.

2. Зимна почивка в топлите страни

Топли дестинации

Въпреки че ще се наложи да пътувате със самолет, в който има повече хора на едно място, ако изберете почивка в някоя от топлите страни, можете да прекарвате 90% от време на открито, което е страхотно. Но преди това внимателно проучете какви изисквания има относно маските и необходимите документи за влизане в съответната страна. Все повече държави започват да отхлабват мерките, но все още има места, на които е задължително носенето на маски дори на открито.

3. Почивка на морето

Палатка

За такъв тип пътуване ще трябва да изчакате още няколко месеца, но не е лошо да го планирате още сега. Обикновено през лятото повечето ограничения падат, но е добре да продължим да се пазим взаимно. Ако искате да се чувствате спокойни по време на морската почивка, можете да отидете на къмпинг на морето, където да спите на палатка. Предимствата на този тип почивка са същите, като при пътуването с кемпер или каравана – прекарвате целия ден на плажа, на открито, а след това спите на място, на което няма други хора. Децата със сигурност ще бъдат щастливи да прекарват цял ден и цяла нощ на плажа.

4. Интересни активности на открито

Конна езда

Ако искате по-активна почивка, има доста варианти. Можете да посетите място, на което има увеселителни паркове, зоопаркове и забележителности, които да разглеждате. Друг вариант е да предприемете пътуване, фокусирано върху някое занимание, като конна езда, колоездене или планински преходи. Всички те са много интересни, случват се на открито и обикновено няма голяма навалица от хора.

5. Ски

Семейство ски

Ако планирате пътуване в близките седмици, определено най-добрият вариант е ски почивка. Потърсете ски курорт, който не е много популярен, за да избегнете досадното чакане на опашка за лифта, както и наличието на много хора. Има много такива местенца, които са страхотни за зимни спортове, а и при карането на ски или сноуборд отново прекарвате по-голямата част от времето навън.

  • Как се промениха навиците ви, свързани с пътуването, откакто има ковид?

    Пътуване
    • Вече не пътувам
    • Търся по-спокойни дестинации, на които няма много хора
    • Не са се променили, пътувам също толкова често, колкото и преди пандемията

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Ципкин

Рокзвездата на руската литература Александър Ципкин в издирване на идеалния…член

Космически хотел

Първият космически хотел