in

5 важни причини да харесваме актьора с позиция Шон Пен

Шон Пен
Снимка: Facebook

Да, всички видяхме лика му по медиите преди няколко дни, но този път това не бе свързано с филмова премиера. А с друг, по-различен и зловещ екшън, който дълго ни закова пред телевизорите – нахлуването на руски войски в Украйна. Тогава 61-годишният Шон Пен – актьор, режисьор, сценарист и продуцент, се оказа на огневата линия още в началото на инвазията и всички запомнихме угриженото му лице редом до това на президента Зеленски.

Стана ясно, че холивудската знаменитост ще снима документален филм за „напрежението“ между Русия и Украйна, или поне това бе обявил, преди въпросното напрежение да прерасне в нещо различно… Още миналата година всъщност Шон Пен започна работа по този проект, като през ноември посети района на Донбас, а негови снимки с каска и бронежилетка обиколиха социалните мрежи.

В самия ден на нахлуването на руските войски в Украйна миналата седмица, актьорът вече седеше на първия ред по време на брифинга за пресата в президентството на страната. И макар и това да не беше най-подходящият момент за срещи с президента Зеленски, присъствието на актьора бе прието като проява на съпричастност, кураж и заявяване на ясна позиция в конфликта! А на нас то ни даде и чудесен повод да си припомним всички причини, заради които харесваме Шон Пен толкова:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Access Hollywood (@accesshollywood)

Неговите граждански позиции

Всъщност актьорът и режисьор отдавна е известен със своята гражданска активност и желанието да помага в тежки за човечеството ситуации. Шон Пен например замина за Ню Орлиънс, веднага след опустошенията на урагана Катрина през 2005-а година и нееднократно бе сниман как помага на пострадалите от природното бедствие.

Няколко години по-късно негова благотворителна организация пък се грижеше за пострадалите от разрушителните земетресения в Хаити.

Освен това Шон Пен е наистина свободолюбив – просто закваската му е такава! Самият той произлиза от актьорско семейство, макар и родителите му никога да не постигат неговата звездна слава; израства в шумен, бохемски дом с още двама братя, а баща му Лео Пен, както и Шон, е с леви убеждения. Но не и догматични, разбира се.

Самият Шон Пен, озовал се в Украйна по едно и също време с руските танкове, по-скоро е обяснявал винаги, че голямата му кауза е справедливостта. А тя не позволява убийства, унижения, бедност.

Хлапашкият му чар

Вижда се ясно от снимките – без значение на колко години е, Шон Пен си остава някаква лукава, пакостлива версия на Питър Пан от света на Холивуд. Ръбатият, хлапашки чар, е негова запазена марка, а вероятно е и подсилен от факта, че актьорът е висок едва 173 сантиметра: едва ли не „хашлашки“ ръст на разбойник от гимназията.

И е наистина освежаващо, че Шон Пен всъщност никога не се е държал като знаменитост, което рязко го отличава от всевъзможни напудрени негови колеги и почитатели.

Ролите

Актьорът се е снимал в над 40 филма и всеки път, независимо от сюжета, е успявал по някакъв начин да ни впечатли. Играта му – органична и запомняща се, просто няма как да остане незабелязана.

Шон Пен е носител на два Оскара за най-добра мъжка роля (през 2003-а година за „Реката на тайните“ и през 2008-а за „Милк“). Лично на мен особено любима ми е играта му в „Тънка червена линия“, където ясно виждаме „класическия“ образ на Шон Пен.

Жените

Най-точната оценка за един мъж е жената до него, а в живота на Шон Пен винаги дамите са били изключителни. Самата Мадона е негова съпруга през 80-те години на миналия век, последвана от Робин Райт (бракът им продължава близо 15 години, от средата на 90-те до 2010-а), а сега до холивудския мачо стои прелестната Лейла Джордж. И, да, не бива да пропускаме двете години връзка с Шарлиз Терон преди време! Когато едни от най-желаните жени на планетата са били част от живота ти, няма как и ти да не си специален.

Дискретността

Каквото и да се случва в живота му обаче, Шон Пен просто знае за какво да говори и за какво – да замълчи. Неговите партньорки са били далеч по-словоохотливи от актьора с подробности за техните връзки и разпада им, но самият той е запазвал възможно най-дълго дикретност, без да очерня жените в живота си и да дава на гладната за пикантерии публика прясна храна.

Няма как да не уважаваме мъж, който на свой ред зачита честта на жените. А това, само по себе си, е атестат за достоен характер.

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Кралица Елизабет

Държавата, която кралицата е посещавала цели 22 пъти

Кокосова захар

Кокосова захар – здравословната алтернатива на бялата захар