in

ЛюбовЛюбов ЕхаЕха

4 неща, които трябва да знаете преди първото си пътуване до Малдивите

Малдиви

Малдивите са една от най-предпочитаните дестинации през последните 10 години. Луксозните къщички, синята вода и неповторимата атмосфера правят Малдивските острови една от дестинациите, които повечето хора мечтаят да посетят.

През последните години все повече хора започнаха да сбъдват тази своя мечта, особено след като Малдивите беше едно от първите места, които отвориха границите си след пандемията.

Преди да посетите екзотична дестинация, трябва да бъдете подготвени, за да успеете да извлечете максимума от пътуването си.

Ето какво трябва да знаете преди първото си пътуване до Малдивите:

1. За да стигнете до острова, който сте избрали, вземете лодка, вместо хидроплан

Лодка и хидроплан

Туристите пристигат на международно летище Велана, близо до столицата Мале, а много частни островни курорти предлагат избор на трансфер с лодка или хидроплан.

Превозът с хидроплан звучи като по-добрия вариант, тъй като не всеки ден се качваме на хидроплан, а и гледките от високо са зашеметявщи. Но този превоз ще отнеме много повече време, тъй като трябва да стигнете до друго летище.

Ако изберете трансфер с лодка, ще стигнете до острова за между 20 и 45 минути, като зависи точно на кой от островите ще отседнете.

2. Вземете всички членове на семейството си

Семейство Малдиви

Повечето екзотични дестинации не са подходящи за пътуване с малко дете. Но не и Малдивите. Въпреки че повечето хора приемат Малдивите като дестинация, подходяща за двойки, островите са много подходящи както за деца, така и за тийнейджъри. Повечето комплекси разполагат с огромни детски кътове и предлагат най-различни активности, които са подходящи за цялото семейство- шнорхелинг, сърфиране, гмуркане и т.н.

Двойка Малдиви

Ако пък нямате деца и сте избрали Малдивите за романтично бягство с половинката си, също ще бъдете очаровани от нещата, които се предлагат- вечеря на самотен остров и много други романтични преживявания.

3. Резервирайте all inclusive престой

Вечеря Малдиви

Несъмнено това е дестинация, която изисква сериозна сума пари, има неща, които можете да направите, за да ви излезе по-изгодно. Най-важното нещо е да резервирайте all inclusive престой. Там all inclusive комплексите предлагат истински all inclusive. Ако направите този избор, абсолютно всичко ще ви бъде подсигурено и в крайна сметка престоят ви ще излезе много по-евтино, а и ще можете да отделите повече средства за различни разходки, гмуркане и други активности.

4. Изберете подходящо място за настаняване

Вила Малдиви

Малдивите предлагат най-различни и много интересни места за настаняване. Освен популярните водни вили, които са нещо като символ на Малдивите, можете да отседнете в разкошни вили с частни басейни, подводна вила, от която можете да наблюдавате морския живот, и много други луксозни вили и хотели. Въпреки че със сигурност е интересно да спиш на такова място, имайте предвид, че по време на почивката си ще прекарвате доста време навън. Именно поради тази причина, ако търсите по-изгоден вариант за почивка на Малдивите, може би е по-добра идея да изберете по-обикновено място за настаняване, което съответно е и по-евтино. По-добрият вариант е да инвестирате повече в преживявания, които ще помните цял живот.

5. По кое време на годината да посетите Малдивите?

Малдиви

Когато планирате пътуването си до Малдивите, трябва да знаете, че там има два сезона- сух и дъждовен. Сухият сезон, който е и по-подходящ за посещаване на островите, е от декември до март. Дъждовният сезон е от май до ноември и през този период има силни дъждове и ветрове. Преходът между двата сезона, месец април, се характеризира с постоянна температура около 30 градуса и много чиста вода.

  • Посещавали ли сте Малдивите?

    Малдиви
    • Да
    • Не, но е в списъка ми

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

„Още по едно“ – филм за търсенето на изход от кризите

Адана Кебап

Адана кебап със салата Табуле