in

3 ефективни начина за лечение на разширени вени

вени

Разширените вени са проблем на милиони хора по света. Основната причина за появата им е проблем с клапите във вените, което пречи на нормалния приток на кръв.

Много малка част от хората с разширени вени търсят лечение на този проблем, тъй като в повечето случаи той не е свързан с болка. Рядко има нужда от лекарска намеса при разширени вени, но ако вените са подути и причиняват болка, трябва задължително да се направи консултация с доктор.

Жените са по-предразположени да развиват разширени вени от мъжете. Вероятно причината е, че женсите хормони отпускат вените.

Вижте три процедури за лечение на видими разширени вени, след които възстановяването е бързо и безболезнено:

Склеротерапия

Най-често срещаното лечение за паякообразни и разширени вени е „инжекционна терапия“, наречена склеротерапия. Този метод включва инжектиране на мек химически разтвор във вена или капиляр. Това се нарича склерозиращ агент и действа, като дразни стените на съда, причинявайки колапса му. След това тялото реабсорбира вената и кръвта се пренасочва към здрава вена, възстановявайки правилната венозна циркулация в областта. Сесеиите с инжекции се определят от лекуващия лекар, като за всеки човек те са различни.

Ендовенозна лазерна аблация

Това е безкръвен метод за трайно премахване на разширени вени. Лечението се извършва без необходимост от болничен престой, без белези и болка и няма странични ефекти. Методът използва лазерна и ултразвукова технология, за да затвори вената отвътре с лазерна енергия.

Лазерна терапия

Методът е подходящ при лечение на най-малките паяжини или спукани капиляри по лицето се. Лазерната енергия се абсорбира от червените кръвни клетки във вената, което от своя страна я запечатва и кара вената да изчезне след няколко седмици.

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

„Последното, което ми каза“ – задължително четиво за любители на трилъри

„Кралски кореспондент“ – бляскавият свят на Сидни и Лондон от 60-те