in

3 ефективни начина за лечение на разширени вени

вени

Разширените вени са проблем на милиони хора по света. Основната причина за появата им е проблем с клапите във вените, което пречи на нормалния приток на кръв.

Много малка част от хората с разширени вени търсят лечение на този проблем, тъй като в повечето случаи той не е свързан с болка. Рядко има нужда от лекарска намеса при разширени вени, но ако вените са подути и причиняват болка, трябва задължително да се направи консултация с доктор.

Жените са по-предразположени да развиват разширени вени от мъжете. Вероятно причината е, че женсите хормони отпускат вените.

Вижте три процедури за лечение на видими разширени вени, след които възстановяването е бързо и безболезнено:

Склеротерапия

Най-често срещаното лечение за паякообразни и разширени вени е „инжекционна терапия“, наречена склеротерапия. Този метод включва инжектиране на мек химически разтвор във вена или капиляр. Това се нарича склерозиращ агент и действа, като дразни стените на съда, причинявайки колапса му. След това тялото реабсорбира вената и кръвта се пренасочва към здрава вена, възстановявайки правилната венозна циркулация в областта. Сесеиите с инжекции се определят от лекуващия лекар, като за всеки човек те са различни.

Ендовенозна лазерна аблация

Това е безкръвен метод за трайно премахване на разширени вени. Лечението се извършва без необходимост от болничен престой, без белези и болка и няма странични ефекти. Методът използва лазерна и ултразвукова технология, за да затвори вената отвътре с лазерна енергия.

Лазерна терапия

Методът е подходящ при лечение на най-малките паяжини или спукани капиляри по лицето се. Лазерната енергия се абсорбира от червените кръвни клетки във вената, което от своя страна я запечатва и кара вената да изчезне след няколко седмици.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

„Последното, което ми каза“ – задължително четиво за любители на трилъри

„Кралски кореспондент“ – бляскавият свят на Сидни и Лондон от 60-те