in

12 идеи за великденски декорации

Великденски декорации

Празничните декорации внасят много настроение и правят празниците още по-цветни и вълнуващи. Предстои следващият голям празник след Коледа – Великден.

Всъщност е съвсем нормално да сложите пролетните и великденските декорации още в началото на пролетта, но ако все още не сте украсили дома си, не е късно да го направите.

Великденските декорации са цветни, свежи и красиви. А изработването на „направи си сам“ декорации е забавно занимание за цялото семейство.

Ето няколко идеи за декориране на дома за Великден:

1. Закачете венец на входната врата

Флоралният венец е най-лесният начин да внесете пролетно настроение в дома си. Великденските венци с изкуствена трева, пластмасови яйчица или изкуствени цветя могат да се слагат година след година и винаги ще изглеждат страхотно. Изберете венец, който подхожда цветово на входната ви врата и първата стъпка от декорирането на дома ви е изпълнена!

2. Направете великденски гирлянд

Гирляндите са най-универсалните декорации. Могат да се пригодят за всеки празник и винаги изглеждат страхотно. Можете да изберете традиционен гирлянд със знаменца, на които да има различни великденски мотиви, или да развихрите въображението си и да направите гирлянд от цветя или зайчета, например.

3. Цветя с луковици

Елементите, вдъхновени от природата, са една от най-големите тенденции в интериорния дизайн тази година. Те се появяват във всичко – от съдове до тапети и стени. Великденските декорации също не са изключение.

Живите цветя винаги са добра идея. Можете да купите пролетни цветя с луковици, като момина сълза, лалета, ириси и други. След като изпълнят мисията си, да красят дома ви по време на празниците, можете да ги засадите в градината и да продължат да живеят.

4. Декорации с истински черупки от яйца

Декорациите с черупки от истински яйца са много бюджетен вариант. Можете да ги използвате, за да ги нанижете на гирлянд или да ги изрисувате и да ги наредите някъде. За да се сдобиете с цяла черупка от яйце, пробийте малка дупчица, през която яйцето да изтече и черупката да остане празна. След това декорирайте черупките с бои или маркери. Изработването на тези декорации ще допадне на всяко дете.

5. Използвайте клонки и листа

Още една идея за декорация, която ще доближи дома ви до природата. Можете да направите красива аранжировка във висока ваза, като използвате клонки с цъфнали цветчета, зелени листа и други. Една такава ваза ще е страхотен акцент на великденската трапеза.

6. Декорации от салфетки

Салфетките така или иначе присъстват на масата. Защо не предизвикате себе си и не направите нещо малко по-различно с тях? В крайна сметка всичко е в детайлите и дори нещо толкова просто като салфетките, може да впечатли гостите ви.

Това зайче от салфетка всъщност се прави много лесно. Салфетката се навива на руло, слага се около яйце, а двата края се връзват нагоре като ушички. Можете да добавите и свежо цвете или някаква тревичка за разкош.

7. Персонализирани декорации за масата

Обикновено хората прекарват тези светли празници със семействата си и с най-близките си хора. Можете да ги зарадвате и да ги накарате да се чувстват обичани, като направите персонализирани декорации за масата или малки великденски подаръчета за всеки.

Можете да украсите специално яйце за всеки, като изпишете имената или го персонализирате по друг начин, и да оставите яйцето или някакво друго подаръче на мястото на всеки. Друг вариант е да приготвите малки картончета със специални послания за всеки.

8. Украсете полилеите

Този тип декорация не е подходяща за всяка стая, но е чудесна за трапезарията, особено ако имате полилей над трапезната маса. Можете да използвате изкуствена зеленина, пластмасови яйца, интересни цветя и други, за да създадете интересна и различна декорация за полилея. Възможно е да се направи и с истински цветя, но вероятно бързо ще увехнат.

9. Хартиени яйца

Тези хартиени яйца се правят изключително лесно и няма да затруднят дори малки деца. Въпреки че са доста семпли, те стоят много хубаво, когато се закачат да висят от тавана или от друго високо място. За да направите тези декорации, трябва да изрежете хартийки във формата на яйца, които след това да съедините, за да постигнете 3D ефекта.

10. Закачете великденски декорации на празните закачалки

Можете да използвате буквално всяко празно място в дома си, за да добавите великденска декорация. Празните закачалки на портмантото например са чудесно място за сладка великденска декорация.

Силуетите на зайчета, допълнени с красиви цветя, са много семпла, но и много красива декорация. Подобни декорации можете да закачите и над вратите на различните стаи, на полилеите и т.н.

11. Декупаж върху яйца

Декупажът е една от най-лесните техники за декориране на яйца, а стават изключително красиви, направени по този начин. За да декорирате яйцата чрез тази техника, имате нужда от хартия или салфетка, PVA лепило и четка.

Можете да декорирате и празни черупки от яйца по този начин и да ги добавите към великденския венец или да украсите масата с тях.

12. Великденска декорация от обикновен буркан

Вместо да изхвърляте стъклените буркани, можете да ги превърнете в красива великденска декорация. Боядисайте ги с боя или ги облепете със салфетки (направете декупаж). На гърлото на буркана сложете канап и готово. Тези буркани могат да служат като ваза за цветя, да ги напълните с шоколадови яйца или да им измислите друго приложение, но са много сладки и практични.

Loading

  • Украсявате ли дома си за Великден?

    Великденски декорации
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

5 сериала, които да гледате в Netflix през април

8 идеи да разнообразите уикенда си в София