in

Перфектният грим за офиса

грим

На нас жените никак не ни е лесно… Всеки ден трябва да планираме облеклото си за офиса според ангажименттие, които имаме, а това не е лесна работа. Към него трябва да изберем и подходяща прическа и грим. Докато обаче можем да вържем косата си на опашка и бързо да се справим с единия проблем, с грима трябва да бъдем особено внимателни, тъй като твърде малко или твърде много грим може да развали цялостната ни визия.

Повечето работещи жени често са объркани кои продукти трябва и кои не трябва да използват, докато се приготвят за работа. Както и кои нюанси на грима са приемливи.

Вижте какво точно трябва да включва вашият офис несесер за грим:

1. ББ крем

Носенето на фон дьо тен за ежедневен грим не е препоръчително. ББ кремът е с олекотена формула, която стои по-естествено в добре осветена офис среда. Този многофункционален продукт овлажнява, предпазва от UV лъчите и придава на кожата равномерен тон. Леката покривна формула е идеална за през деня, тъй като върши почти същата работа като фон дьо тен, без обаче да се утаява във фини линии. С ББ крема можете да пропуснете две основни стъпки в грижата за кожата, а това ви спестява 5 минути всяка сутрин.

2. Коректор

Коректорът е истинска дарба, тъй като може да скрие почти всеки недостатък на кожата. От тъмни кръгове и петна до неравномерен тен и пори, той може да прикрие почти всичко. Ако забележите няколко несъвършенства по кожата след нанасяне на ББ крем, просто сложете малко коректор и леко размажете само зоните, които се нуждаят от прикриване. За да получите идеално естествен завършек, нанесете коректора с пръсти.

3. Руж

След като имате основа, може да сложите малко розов или неутрален руж. Така ще придадете още по-свеж вид и ще подчертаете най-красивите черти на лицето си. Ако нямате руж под ръка, сложете малко розово или прасковено червило на върха на пръста си и сложете на бузите с леко потупване.

4. Очна линия

Ако обичате да подчертавате очите си с очна линия, можете да го правите и в ежедневието си, но гледайте да нанасяте линията по-тънка, тъй като плътната очна линия и блестящите сенки са подходящи за вечерен грим. Ако обичате сенки и през деня, придържайте се към по-меките нюанси на кафявото. За финал нанесете спирала. Избирайте такава, която прави миглите по-естествени.

5. Червило

Може би вече знаете това, но нюд червилата са най-подходящият избор за офиса. Те подчертават естествения цвят на устните и ги правят по-плътни. За през деня избирайте кремообразни червила, тъй като матовите правят устните ви по-сухи. Избягвайте ярките цветове, а ако не харесвате нюд червила, може да заложите на нежно розово. Препоръчително е червилото винаги да бъде с вас.

6. Лак за нокти

Най-важно е да поддържате ноктите си спретнати и чисти. Маникюрът ви трябва да бъде добре оформен. Най-подходящите нюанси за офиса са бледо розови и светли тонове, тъй като отиват на всякакви тоалети. Препоръчително е да избягвате прекалено блестящи лакове, но всичко зависи от това къде работите и дали трябва да се придържате към по-строг дрескод. Ако работите в по-творческа среда като медии или модна индустрия, винаги можете да изберете забавни и по-ярки цветове, които създават настроение.

7. Парфюм

Парфюмът за офиса не трябва да бъде много натрапчив. Изберете по-свеж аромат. Ако си падате по тежки парфюми, не прекалявайте с тях. Каквото и да изберете, уверете се, че не е твърде силен, за да предизвика дразнене сред колегите ви.

Loading

  • Колко време ви отнема гримът за работа?

    Facial makeup
    • 5-10 минути
    • Половин час
    • Около час
    • Не се гримирам

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

НАСА

25 любопитни факта за НАСА

Жена филм

Какво да гледаме в Netflix през март