in

12 неща, които трябва да имате в дома си

Дом

Според древната китайска практика Фън Шуй, всеки обект, пространство и живо същество има енергия, наречена Ци. Тази енергия може да се управлява и да подобрява емоционалното, психическото и физическото ни здраве.

Чрез Фън Шуй може да се избира място за строеж на жилища и на цели селища, може да се планира интериора и екстериора, както и да се определя предназначението на стаите.

Поставянето на различни елементи в различните зони на дома може да хармонизира енергиите на ума, тялото и духа. Освен това, трябва да имате някои неща в дома си, които излъчват положителна енергия.

Ето 12 неща, които трябва да имате в дома си, според Фън Шуй:

1. Растения

Растение

Зелените растения са единственото нещо, което задължително трябва да присъства във всяко пространство. Растенията са начин да останете свързани с природата, докато прекарвате време на закрито. Освен това те имат безброй ползи за здравето, тъй като понижават нивата на въглероден диоксид на закрито и намаляват концентрацията на определени замърсители.

За късмет и изобилие е добре да имате цитрусово дърво в югозападния ъгъл на дома си. За да имате този ефект, растението задължително трябва да бъде живо. Изсъхналите цветя излъчват негативна енергия.

2. Цветя

Божури

Въпреки че е малко по-трудно, добре е да имате свежи цветя в дома си непрестанно. Те добавят нотка на цвят, слънце и щастие в пространството. Изглеждат добре и миришат страхотно – и двете неща ни правят щастливи.

Добре е да сложите свежи цветя в стаите, в които прекарвате най-много време. Божурите са много добър вариант.

3. Добро осветление

Солна лампа

Правилната светлина има ефект върху вашето настроение и цялостно благополучие. Винаги естествената светлина е най-добрият избор, така че отваряйте щорите през деня. Когато няма естествена светлина, можете да използвате солна лампа, тъй като освен че излъчва мека светлина, при нагряването във въздуха се освобождават отрицателни йони. Те пречистват въздуха и излъчват положителна енергия.

Осветлението трябва да бъде силно там, където работите и прекарвате най-много време. В спалнята обаче трябва да избягвате ярка светлина, тъй като това е място за почивка.

4. Подходящи произведения на изкуството

Картина

Произведенията на изкуството са продължение на самите нас, така че трябва да избирате картини, които отразяват вашите желания. Добре е да закачите картина, изобразяваща планина или река, например. Това са земни елементи, които символизират здраве.

Картината трябва да бъде в центъра на дома, тоест там, където се събира цялото семейство. Важно е да изберете картина с енергията, която искате да възпроизведете. Например, ако изберете картина, изобразяваща планина, изберете такава с леки склонове, вместо с остри, назъбени върхове.

5. Билки

Билки

Отглеждането на малка градинка с билки на закрито ще донесе здраве и жизненост във вашата кухня, а храната, която приготвяте, ще бъде заредена с положителна енергия. Миризмите, които излъчват билките, също са много успокояващи и полезни.

6. Кристали

Кристали

Според Фън Шуй, е добре да окачите прозрачен кристал на прозореца с най-много слънчева светлина. В определени часове от деня, когато слънчевата светлина се отразява в него, различни цветове ще се отразяват по всяка повърхност в стаята.

Можете да закачите цитрин или рубин в югоизточния ъгъл на дома си за просперитет. Ако имате нужда от малко повече късмет във връзките, закачете розов кварц.

7. Статуя на Буда

Буда

Хубаво е да сложите фигурка на смеещия се Буда близо до входната врата. Статуята ще се грижи за доброто ви настроение и ще ви зарежда с положителна енергия.

8. Цветни акценти

Цветен акцент

Тенденциите при интериорния дизайн през последните години са свързани с неутрални земни тонове. Жилищата изглеждат много стилно и красиво, но има един ключов, според Фън Шуй, елемент, който липсва – цвят. Трябва да има някакъв цветен акцент в дома ви. Това може да бъде една цветна стена, цветни възглавнички или нещо друго в ярък цвят.

9. Огледала

Огледало

Огледалата са символични прозорци и трябва да се поставят в стаи, в които няма много естествена светлина. Огледалата ще направят стаята по-светла, а светлината ни вдъхновява и ни кара да се чувстваме по-добре. Освен това трябва да внимавате какво се отразява в огледалото. Позиционирайте го така, че в него да се отразява нещо хубаво, а не кофа за боклук или нещо разхвърляно.

10. Черен турмалин

Черен турмалин

Сложете черен турмалин в близост до леглото си. Смята се, че той намалява вредните ефекти на електромагнитните полета, които се излъчват от телевизора, телефона, лаптопа и всички устройства, които използваме.

11. Снимки

Рамки за снимки

Снимките повдигат настроението ни и ни помагат да поддържаме здравословна емоционална връзка с хората около нас. Можете да поставите снимки с близките и приятелите си навсякъде в жилището, освен в спалнята. Спалнята е лично пространство, където нямате нужда от натрапчиви и разсейващи неща, каквито са снимките.

12. Фонтани

Според Фън Шуй, течащата вода символизира освежаване и жизненост. Тя разпространява положителна енергия, така че е добре да имате течаща вода в дома си. Мини фонтанчетата са красиви и могат да вършат тази работа.

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

15 любопитни факта за Domino’s Pizza

Бананов пудинг

Бананов пудинг