in

11 неща, които поколението Z никога няма да използва

уокмен

Поколението Z, или хората, родени в периода 1997 – 2012 г., са най-привилегированото поколение. Те са първите, при които притежаването на смартфон е широкоразпространено. Може да се каже, че те са “родени с дигитални знания”, дори и без да и имат такова образование. Те са привилегировани по отношение достъпа до информация и редица други неща. Вижте 11 неща, които предишните поколения са използвали, но хората от поколението Z никога няма да ги използват:

Телефонен указател

Отдавна отмина времето на телефонните указатели. Днешните поколения имат удобството да достигат до всеки номер, който търсят през телефона си, без да се налага да ровят в книги с дълги списъци с телефонни номера.

Пейджър

Тези безжични комуникационни устройства се използваха в края на 90-те. Те можеха да показват кратко съобщение или номер за обратно повикване. Много лекари и служби за спешна помощ все още използват пейджъри, тъй като те могат да са по-надеждни от мобилния телефон. Но обикновеният човек няма да използва това устройство в бъдеще.

Телефонни кабини

телефонни кабини

Поколението Z няма да научи какво означава да пускаш пари в телефонен апарат, за да проведеш разговор с някого. Все още има 100 000 телефонни апарата в Съединените щати, но телефонните кабини определено не се използват вече.

Енциклопедии

Младежите от поколението Z със сигурност няма да имат нужда да носят под ръка тежка  енциклопедия, за да напишат доклад или някоя изследователска статия. Интернет осигурява достъп до всякаква информация.

Телефон с жица

телефон

Телефоните с жица са реликви от миналото. В днешния свят почти всичко е свързано с безжична връзка, а хората от поколението Z дори могат да не знаят как са изглеждали телефоните в годината, в която са родени.

Хартиени карти

Преди време в почти всяка жабка на кола имаше хартиена карта на България или друга държава. За да се използват обаче бе необходимо освен водача, да има поне още един човек в колата, който да я гледа и да дава напътствия на шофьора. Днес трябва само да въведете даден адрес в навигацията и ще се озовете на точното място.

Телефонни секретари

Телефонните секретари някога бяха широко използвана услуга. Хората можеха да запишат съобщение със своя глас, в което да кажат, че в момента не могат да говорят или не са вкъщи, а всеки, който желае, можеше да остави съобщение или контакти за обратна връзка. Към днешна дата гласови съобщения могат да се оставят само на гласовата поща.

Факс машини

факс

Хората, родени след 2000 г., вероятно никога не са чували звука на факс машина. Днес вече е много по-лесно и удобно да изпратите документ. Трябва само да го сканирате и да го изпратите.

Дискети

Поколението Z няма нужда да използва тези дискове, за да запише информация на тях. Външните хард дискове и USB замениха това остаряло изобретение, което хората смятаха, че ще използват дълго.

Касети и уокмени

касети

Представете си, че трябва да превъртате лентата всеки път, когато искате да чуете някоя песен отново и отново… Това бе реалността през 80-те години на миналия век, когато уокменът дебютира. Незабавното изтегляне на цифрова музика днес е нещо, което повечето хора приемат за даденост.

Дискове и CD плейъри

CD плейъра няма да бъде нещо, което поколението Z ще използва, както и големите калъфи, в които се съхраняват, за да не се надраскат.

  • Използвали ли сте тези устройства?

    Pink youth headphones music cd discs on a pink background, flat lay copy space. Hobby entertainment
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Коса

10 неща, които не бива да правите, ако искате косата ви да порасне

11 известни личности, за които не знаете, че са левичари