in

10 урока, които Кейт получи, преди да се омъжи за Уилям

Кейт
Снимки: The Royal Family/Facebook

Кралското семейство има безброй правила и обичаи, които всички членове трябва да спазват. Тези, които са родени в семейството, се обучават от малки в продължение на години, докато тези, които тепърва стават част от него, трябва бързо да усвоят правилата и начина на поведение.

Независимо дали става въпрос за това как да се наведат на публично място или как да излязат от карета, инструкциите не са никак малко, а в повечето случаи се дават от самата кралица. Според документалния филм „Кейт Мидълтън: Работническа класа до Уиндзор“, тя е имала частни уроци на тема „как да бъдеш кралска съпруга“.

Журналистката Ашли Пиърсън разказва в документалния филм, че от самото начало Кейт е имала цялата подкрепа на кралското семейство, което също е било инструктирано от кралицата. Най-важният елемент в обучението на Кейт е бил „запазването на нейната скромност“.

Вижте 10 от уроците, които Кейт е трябвало да усвои. Те наистина са много и то в най-различни сфери на живота и ежедневието на кралските особи, но ще ви представим само някои от най-интересните:

Поздрав към кралицата

Поклонът и реверансът са задължителни при поздрав към кралицата. Жените се покланят с приклякане, а мъжете от кралското семейство свеждат глава.

Титла

След сватбата всеки нов член на кралското семейство получава титла. По време на уроците кралицата също е помогнала на Кейт да реши каква ще бъде нейната официална кралска титла. Камила също се е включила в този процес. В книгата „Битката на братята“ Робърт Лейси пише: „Камила беше поверила на Кейт тайната на задържането на един зает принц: съобразете своя график добре, по принцип целия си живот – около неговия“.

Булчински букет

В булчинския букет на кралската сватба задължително трябва да присъства мирта. Букетът на Кейт е селекция от различни бели цветя, включително зюмбюли и мирта. Зад всяко едно от тях има има дълбок смисъл.

Избори

Членовете на кралското семейство нямат право да гласуват, да говорят публично за политика, както и кандидатстват за какъвто и да е политически пост.

Вечеря

По време на вечеря разговорите на масата са строго регламентирани. Кралицата започва първа разговор с човека, който седи от дясната ѝ страна, а при сервиране на следващото ястие, тя започва разговор с човека от ляво.

Сядането на масата по време на официални събития се извършва по определен ред, който се планира въз основа на определени фактори – възраст, пол, език, интереси и други.

Храна

Кралските особи нямат право да консумират миди, тъй като те могат да предизвикат отравяне много по-лесно, отколкото редица други храни.

Облекло

Дрескодът на кралското семейство е строго определен. Те трябва да се обличат скромно и нямат право да изглеждат небрежно. Жените трябва да носят шапки на всички официални събития. Малките момчета нямат право да носят дълги панталони, а тиарите са само за булки и омъжени жени. В ежедневието си нямат право да се обличат в черни дрехи.

Пътуване

Всеки член на кралското семейство е задължен да носи черни дрехи в багажа си при пътуване. Така ще бъде подготвен в случай на внезапна смърт на член от кралското семейство.

Също така двама наследници не могат да пътуват заедно. Когато например принц Джордж навърши 12 години, той няма право да лети с баща си в един самолет.

Поведение

Членовете на кралското семейство нямат право да си правят селфита, както и да дават автографи. Те не трябва да бъдат докосвани от хора, които не са с благородно потекло, или членове на друго кралско семейство.

Монополи

Кралските особи нямат право да играят Монополи. Това е и едно от най-странните правила, които трябва да спазват. Вероятната причина е свързана с влошаване на отношенията след края на играта.

Прочетете още по темата:

10 любопитни факта за Кейт Мидълтън

Необичайните хранителни навици на Кейт Мидълтън

Кейт Мидълтън и раждането на трите кралски бебета

6 от любимите брандове на Кейт Мидълтън

8 от любимите тоалети на Кейт Мидълтън, които носи постоянно

Любимите обувки на Кейт Мидълтън

 • Кой е любимият ви член на кралското семейство?

  • Да
  • No
  • Хари
  • Мегън
  • Елизабет II
  • Камила
  • Чарлз

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Жажда

„Жажда“ – за живота между сенките

НАСА

25 любопитни факта за НАСА