in

10 урока, които Кейт получи, преди да се омъжи за Уилям

Кейт
Снимки: The Royal Family/Facebook

Кралското семейство има безброй правила и обичаи, които всички членове трябва да спазват. Тези, които са родени в семейството, се обучават от малки в продължение на години, докато тези, които тепърва стават част от него, трябва бързо да усвоят правилата и начина на поведение.

Независимо дали става въпрос за това как да се наведат на публично място или как да излязат от карета, инструкциите не са никак малко, а в повечето случаи се дават от самата кралица. Според документалния филм „Кейт Мидълтън: Работническа класа до Уиндзор“, тя е имала частни уроци на тема „как да бъдеш кралска съпруга“.

Журналистката Ашли Пиърсън разказва в документалния филм, че от самото начало Кейт е имала цялата подкрепа на кралското семейство, което също е било инструктирано от кралицата. Най-важният елемент в обучението на Кейт е бил „запазването на нейната скромност“.

Вижте 10 от уроците, които Кейт е трябвало да усвои. Те наистина са много и то в най-различни сфери на живота и ежедневието на кралските особи, но ще ви представим само някои от най-интересните:

Поздрав към кралицата

Поклонът и реверансът са задължителни при поздрав към кралицата. Жените се покланят с приклякане, а мъжете от кралското семейство свеждат глава.

Титла

След сватбата всеки нов член на кралското семейство получава титла. По време на уроците кралицата също е помогнала на Кейт да реши каква ще бъде нейната официална кралска титла. Камила също се е включила в този процес. В книгата „Битката на братята“ Робърт Лейси пише: „Камила беше поверила на Кейт тайната на задържането на един зает принц: съобразете своя график добре, по принцип целия си живот – около неговия“.

Булчински букет

В булчинския букет на кралската сватба задължително трябва да присъства мирта. Букетът на Кейт е селекция от различни бели цветя, включително зюмбюли и мирта. Зад всяко едно от тях има има дълбок смисъл.

Избори

Членовете на кралското семейство нямат право да гласуват, да говорят публично за политика, както и кандидатстват за какъвто и да е политически пост.

Вечеря

По време на вечеря разговорите на масата са строго регламентирани. Кралицата започва първа разговор с човека, който седи от дясната ѝ страна, а при сервиране на следващото ястие, тя започва разговор с човека от ляво.

Сядането на масата по време на официални събития се извършва по определен ред, който се планира въз основа на определени фактори – възраст, пол, език, интереси и други.

Храна

Кралските особи нямат право да консумират миди, тъй като те могат да предизвикат отравяне много по-лесно, отколкото редица други храни.

Облекло

Дрескодът на кралското семейство е строго определен. Те трябва да се обличат скромно и нямат право да изглеждат небрежно. Жените трябва да носят шапки на всички официални събития. Малките момчета нямат право да носят дълги панталони, а тиарите са само за булки и омъжени жени. В ежедневието си нямат право да се обличат в черни дрехи.

Пътуване

Всеки член на кралското семейство е задължен да носи черни дрехи в багажа си при пътуване. Така ще бъде подготвен в случай на внезапна смърт на член от кралското семейство.

Също така двама наследници не могат да пътуват заедно. Когато например принц Джордж навърши 12 години, той няма право да лети с баща си в един самолет.

Поведение

Членовете на кралското семейство нямат право да си правят селфита, както и да дават автографи. Те не трябва да бъдат докосвани от хора, които не са с благородно потекло, или членове на друго кралско семейство.

Монополи

Кралските особи нямат право да играят Монополи. Това е и едно от най-странните правила, които трябва да спазват. Вероятната причина е свързана с влошаване на отношенията след края на играта.

Прочетете още по темата:

10 любопитни факта за Кейт Мидълтън

Необичайните хранителни навици на Кейт Мидълтън

Кейт Мидълтън и раждането на трите кралски бебета

6 от любимите брандове на Кейт Мидълтън

8 от любимите тоалети на Кейт Мидълтън, които носи постоянно

Любимите обувки на Кейт Мидълтън

 • Кой е любимият ви член на кралското семейство?

  • Да
  • No
  • Хари
  • Мегън
  • Елизабет II
  • Камила
  • Чарлз

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Жажда

„Жажда“ – за живота между сенките

НАСА

25 любопитни факта за НАСА