in

ЛюбовЛюбов ЕхаЕха

10 трика как да изглеждаме по-млади

Всички мечтаем да изглеждаме по-млади. Лошата новина е, че това не става с магическа пръчка. Има и добра новина обаче – силата е в нас! С няколко прости трика, прилагани всеки ден, можем да се превърнем в човек, за когото всички казват, че изглежда страхотно за възрастта си. Онлайн изданието Eat This потърсило мнението на д-р Анжела Ламб, доцент по дермтология и директор на Westside Mount Sinai Dermatology Faculty Practice. Според нея има 10 най-важни неща, с които всеки може да изглежда с 10 години по-млади.

1. Не търкайте очите си

Кои части от тялото остаряват най-бързо? Познахте – шията и деколтето! Но не само. Един от най-големите издайници са очите, или по-точно – областта около тях. Кожата под и около очите е много нежна. Затова следващия път, когато започнете да търкате очите си от умора, или за да се разсъните, не го правете! Това може да причини начупване на тънките кръвоносни съдове, подуване или дори по-бързо образуване на бръчки, отколкото възръстта ви заслужава.

2. Инвестирайте в серум

„Серумите са силни продукти с по-интензивни и активни съставки. Те са по-важни, в сравнение с много други козметични продукти, защото съдържат наситено количество от витамините С, А и Е“, казва д-р Ламб. Тя признава, че серумите са по-скъпи от останалите продукти на козметичните щандове, но ако държите на визията си, и можете да си позволите да платите повече, по-високата цена наистина си заслужава.

3. Пийте много вода

Да увеличите водното съдържание във вашата кожа е важно. Това ще я предпази да изглежда уморена, повяхнала и сива. Дерматолозите съветват да пиете 8 чаши вода на ден. Те напомнят обаче, че е важното да овлажнявате кожата не само отвътре, но и отвън. Затова, ако въздухът в жилището или офиса ви е прекален сух, използвайте овлажнител. Освен това ибягвайте горещите продължителни душове, защото те дехидратират вашата кожа.

4. Изплаквайте балсамa на косата с хладка вода

Така както горещата вода изсушава кожата, така студената вода подпомага хидратацията. Ако изплаквате балсама, поставен на косата, с хладка вода, косата ви ще бъде по-блестяща и млада. Като допълнение хладните душове стимулират нервните окончания и отнемат стреса.

5. Използвайте слънцезащитен крем всеки ден

„Слънцезащитните продукти са най-добрият начин да помогнете на вашата кожа да изглежда млада и здрава“, казва д-р Ламб. Тя съветва да прилагаме кремове, които съдържат слънцезащитен фактор, всеки ден, дори на всеки 90 минути, когато сме навън. Според едно изследване, ако прилагате широкоспектърно слънцезащитно средство всеки ден, кожата ви ще остарява с 24% по-малко от кожата на някого, който го ползва само от време на време.

6. Спете достатъчно

„Хормоните на стреса и липсата на сън намаляват нивото на колаген в кожата и ускоряват остаряването“, казва д-р Ламб. Като допълнение липсата на сън може да доведе до раздразнителност, проблеми с паметта, депресия и повече травми, които в крайна сметка водят до това да изглеждаме по-стари, отколкото сме.

7. Ограничете редовното посещение на нощни заведения

Пийването с приятели и ходенето на дискотека може да ви кара да се чувствате добре в момента, но воденето на подобен начин на живот ускорява по-бързото остаряване и води до съсипване на вашето здраве. Така че преценете тези рискове следващия път, когато се заемете с тези занимания.

8. Усмихвайте се често, смейте се на воля

„Усмивката, добрите взаимоотношения, доброто настроение и чистата радост ви помагат да изгллеждате по-млади“, казва д-р Ламб. Тя обяснява, че има и чисто биологическа причина за това. Смехът увеличава функцията на кръвоносните съдове и намалява стреса – два ключови компонента, които могат да доведат до по-младежко излъчване.

9. Носете шапка

„Дреха или по-скоро аксесоар, който трябва да носите през целия ден, е шапката. Слънцезащитните продукти са важни, но не достатъчни. Шапката не само може да предпази от топлинен удар и от рак на кожата, но е ваш приятел в борбата на един от най-вредните навици – присвиването на очи срещу слънцето. Бръчките, които се образуват в този момент, постепенно стават постоянни и така лесно могат да издадат възрастта ви.

10. Спрете да се тревожите за остаряването!

Всъщност най-важното нещо, за да остарявате „като катедрала“, е да запазите здравето си. Затова е добре да хапвате протеини, фибри, здравословни мазнини, да хидратирате тялото и да се упражнявате често. Но едно от най-важните неща е да се приемете такъв, какъвто сте и да изпитвате радост от живота. Независимо от няколкото бръчки в повече, не е важно на колко години сте, а на колко години се чувствате, нали?

Loading

  • Спазвате ли поне част от тези съвети?

    Success with a smile
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Как джинсите се превърнаха в част от нашето ежедневие

5 книги от библиотеката на Бил Гейтс, които всеки трябва да прочете