in

10-те най-страховити и прокълнати места на света (снимки)

хелоуин
Halloween

Светът познава различни места – красиви, диви, застроени, пусти, пренаселени, многоцветни, еднообразни, скучни, страшни. Каналът „Top Of The Tops“ във vbox7 насочва погледът ни към последните. Той представя 10-те най-страховити и прокълнати места в света.

Ето кои са те:

Островът на куклите, Мексико

На юг от Мексико Сити, на малък остров, умира момиченце при мистериозни обстоятелства. Пазачът, намерил удавеното дете, открива и кукла, която закача на дърво в близост до мястото, като знак на почит. В продължение на години той не спира да закача кукли, за да успокои духа на момичето. Местните твърдят, че куклите са обладани – отварят очи, движат си главите и шептят. Започнала като невинен жест, днес е една от най-страховитите атракции в Мексико.

Кадър: Youtube

Хълмът на кръстовете, Литва

Хората поставят кръстове на място в Северна Литва още от 14 век по различни причини. През Средновековието е израз на желанието на жителите за независимост. През 1831 г. слагали кръстове в памет на мъртвите бунтовници от селското въстание. По време на Съветската окупация между 1944 и 1991 г., кръстовете са събаряни два пъти от булдозери. След 1991 г., заедно с независимостта на Литва, мястото става свещено за много християни. На хълма има над 200 000 дървени кръста и закачени на тях броеници, които се превръщат в зловещи камбани при всеки повей на вятъра.

Снимка: viator.com

Забраненият град, Китай

Забранения град в Китай е бил императорски дворец, а днес е музей. Репутацията на мястото е добре известна на всички туристи, търсещи свръхестествени преживявания. За 600 години дворецът е бил арена на множество убийства и екзекуции. Откакто е отворен за посетители, в Забранения град са виждани странни явления, като най-често срещаната история е за жена, облечена в бяло, която ридае и се разхожда наоколо.

Снимка: Pixabay

Форт Бхангар, Индия

През 1573 г. раджа Бхагван Сингхт построява град крепост, който включва кралски дворци, храмове, базари и имения. Днес е археологически обект и едно от най-зловещите места за посещение в Индия. Много отдавна свещеник с магически способности се влюбва в дъщерята на владетеля, красивата принцеса Ратнавати. Любовта му е несподелена и решава да направи любовна магия върху нейния парфюм. Ратнавати разбира и хвърля шишенцето с парфюм по него. То се превръща в камък и го убива. Малко преди да издъхне, свещеникът прокълнал принцесата, семейството й и цялото село. От тогава крепостта е осъдена да бъде пуста, смята се, че е обитавана от духове.

Снимка: Фейсбук

Висящите ковчези, Филипини

Племето игорот от планинската част на Северните Филипини има страховита погребална практика. За да бъдат починалите по-близо до небето, ковчезите са заковавани или завързвани за стените на скала. Всеки един от тях е дълъг само метър, защото труповете се поставят в ембрионална поза, за да напуснат света по същия начин, по който са дошли. Преди години диваци от различни племена искали да предприемат лов на глави и да ги приберат вкъщи като трофеи. За щастие, мъртвите били „погребани“ твърдо високо и не могли да ги достигнат.

Снимка: Green Renaissance

Вратата към ада, Туркменистан

Гигантското газово поле е разположено в пустинята Каракум и е с размерите на игрище за американски футбол. Кратерът е създаден през 1971 г., когато руска сондажна платформа се удря в масивна подземна пещера с природен газ. В резултат на изпускането на отровни изпарения във въздуха дупката е осветена, за да се предотврати екологична катастрофа. Повече от 40 години по-късно дупката все още гори.

Обводни канал, Русия

Той е най-дългият канал в Санкт Петербург, с дължина 8 километра и носи зловещото име „Самоубийствен канал“. Началото на строителството е краят на 18 век и още тогава започват да се случват странни събития – работниците се оплаквали от силно главоболие, внезапни изблици на насилие и самоубийства. Хората, които оживявали, твърдели, че не знаят защо са скочили във водата и сякаш невидима сила ги е тласнала. Смятали, че това идва от неспокойните души, които дебнат под водата, а често под повърхността й виждали да се носи жена в бяло.

Замъкът Бран, Румъния

Впечатляващият замък от 14 в. днес е със страховита репутация, благодарение на Брам Стокър и неговата книга „Дракула“. Това е единственият замък в Трансилвания, който отговаря на описанието от готическия роман. Историята проследява вампира граф Дракула и битката му с ловеца на вампири Ван Хелсинг. Легендата разказва, че в близките села злите духове, наречени „стерегои“, живеели като нормални хора през деня, но през нощта душите им напускали телата и измъчвали местните в съня им.

Снимка: Pixabay

Катакомбите на Париж, Франция

През пролетта на 1780 г. проливни дъждове наводняват гробището Les Innocents. В резултат на това, хиляди гниещи трупове излизат на повърхността. Започва 12-годишен проект, в който телата от гробищата в Париж се преместват в бившите варовикови кариери. 6 милиона тела са използвани за опаковането на подземните тунели. Днес посетители могат да разгледат подземния лабиринт и да видят подредената изложба от кости.

Пътническия кораб „Queen Mary“, Калифорния

През Втората световна война изпълнява функциите на военен кораб, но от 1936 до 1967 г. служи като луксозен пътнически кораб. Това е мястото на много убийства – моряк, премазан до смърт от вратата в машинното отделение, деца, които се давят в басейна и много други. През 1967 г. корабът е превърнат в хотел, в който гостите често виждат призраците на починалите пътници и екипаж. Смята се, че машинното отделение е мястото с най-много паранормална активност в целия кораб.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

2.9k Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Съвършеният човек: Стив Бидълф и опита му да спаси света

Страната на любовта, модата и виното: Франция запленява милиони туристи всяка година