in

ЕхаЕха ПлачиПлачи СмяхСмях ОМГОМГ ЛюбовЛюбов

10 от най-странните световни рекорди на Гинес

Световни рекорди
Снимки: Instagram/guinnessworldrecords

„Книгата за рекорди на Гинес“, която от 2000 година насам официално се казва „Световните рекорди на Гинес“ е годишен справочник, съдържащ признати световни рекорди, които предимно включват човешки постижения.

Тя е публикувана за първи път през 1955г., и е дело на сър Хю Бивър. Идеята за подобна книга се ражда след спор относно това коя е най-бързата дивечова птица в Европа. Бивър решава, че подобни спорове и въпроси се зараждат често и че е възможно подобна книга да стане популярна.

Днес Книгата на Гинес държи рекорда за най-продавана книга, а рекордите, записани вътре са доста интересни. Има някои необичайни световни рекорди, за които едва ли сте чували:

1. Семейство в Мексико със сериозно окосмяване по тялото

Някои хора имат по-обилно окосмяване от други, но тези мексиканци държат рекорда за най-окосмени тела. Семейство Гомес от Мексико е удостоено със Световен рекорд на Гинес за най-голямо космато семейство.Телата на четирима от членовете на семейството са покрити с косми на 98% и държат рекорда за най-космато семейство от 1 февруари 2000г.

Семейството има общо 19 членове, обхващащи пет поколения, всички от които страдат от вродена генерализирана хипертрихоза. При това състояние цялото тяло е покрито с косми. Семейство Гомес дава разрешение на учените да изследват техните гени, за да установят какво причинява вродената генерализирана хипертрихоза.

2. Дейвид Ръш може да постави 100 запалени свещи в устата си

Този рекорд е поставен на 20 април 2019г. по време на програмата TEDx. По време на събитие на TED в Айхадо, САЩ, Дейвид Ръш поставя нов световен рекорд – успява да постави и задържи едновременно 100 запалени свещи в устата си.

3. Най-дългият нокът на всички времена

Има множество рекорди за дължина на ноктите. Някои са за най-дълги нокти на двете ръце, други за едната ръка, но има само един рекорд за най-дълъг естествен нокът. Шридхар Чилал е притежателят на най-дългия нокът в света, който е със забележителната дължина от 197,8 см. Този нокът е изложен в музея на Рипли „Вярвате или не“ в САЩ.

4. Котка, която може да задържи 10 зара върху лапата си

Биби е домашна късокосместа котка с много таланти, един от които е да балансира зарове върху лапата си. Тази интересна котка живее със собственика си в Малайзия и на 18 юни 2017г. успява да задържи 10 зара, наредени един върху друг, върху лапата си. По този начин Биби поставя световен рекорд.

5. 66 души върху 12-метрова дъска за сърф

На 20 юни 2015 г. в Хънтингтън Бийч, Калифорния, 66 души се нареждат върху 12-метрова дъска за сърф и поставят нов световен рекорд. Предишният рекорд бил за 47 души на една дъска за сърф.

6. Рекорд за най-еластична кожа в света

Британец на име Гари Търнър държи световния рекорд за най-еластична кожа в света. Това се дължи на заболяване, наречено Синдромът на Елерс-Данлос. Това е състояние, при което има проблем с тъканта, която свързва кожата, връзките и органите. Колагенът в кожата е засегнат при този симптом и в резултат на това тя става невероятно разтеглива. Търнър може да разтегне кожата на корема си на 15,8 см от тялото си. Той поставя рекорда официално на 29 октомври 1999г. в Лос Анджелис.

7. Най-голямата пица в света

Има много опити за световни рекорди, свързани със създаването на гигантски версии на любимите ни храни, но нищо не е толкова забележително, колкото най-голямата пица в света. Тя е създадена в Италия на 13 декември 2012г. и е с размер 1 261,65 м². Пицата е наречена „Отавия“ в знак на почит към първия римски император Октавиан Август. Тази огромна пица е изцяло безглутенова и е създадена от Довилио Нарди, Андреа Маноки, Марко Нарди, Матео Нарди и Матео Джаноте.

8. Най-дългата целувка

Най-дългата целувка в света се състояла на 12-14 февруари 2013г. по повод Свети Валентин. Целувката продължила 58 часа 35 минути и 58 секунди. Рекордът поставят Екачай Тиранарат и Лаксана Тиранарат от Тайланд. Освен Световния рекорд на Гинес, двамата печелят парична награда и два диамантени пръстена.

9. Човек, покрит с 637 000 пчели едновременно

На 15 май 2014г., Руан Лиангмин поставя рекорд за издръжливост на най-голяма „мантия“ от пчели в света. Рекордът е поставен в провинция Дзянси, Китай. Върху Руан има 637 000 пчели, включително 60 пчелни майки. Общото тегло на пчелите е близо 64 килограма.

10. Папагал, който може да отвори 35 кенчета за 1 минута

В животинския свят има някои невероятно талантливи същества. Едно от тях е папагалът Ара Зак, който успява да постави световен рекорд, като отваря 35 кенчета за една минута. Рекордът е поставен в Сан Хосе, Калифорния, САЩ, на 12 януари 2012 г.

 • Кой от рекордите ви изуми най-много?

  • Човекът, покрит с пчели
  • Котката, която задържа зарове върху лапата си
  • Най-дългият естесствен нокът в света
  • Папагалът, който отваря кенчета
  • Най-дългата целувка

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Исус

Велики вторник е – ден за смирение и поучение

Многодетното семейство на Алек и Хилария Болдуин