in

10 новогодишни обещания, които ще ни направят по-щастливи

Остават броени часове от 2021 година и всички ще влезем в новата година с надеждата, че тя ще бъде по-добра от изминалата. За да имаме по-добра година, трябва да променим нещо. Да се откажем от лошите неща, които сме правили досега, или да опитаме нещо, което не сме правили преди.

Новогодишните обещания са нещо, което всички правим, без значение дали ги записваме на видно място, споделяме ги с близките си или ги обещаваме тихо, само пред себе си.

Често хората обещават, че ще се откажат от вреден навик или ще започнат да тренират от новата година. Макар и банални, в тези новогодишни обещания няма нищо лошо. Но ако искате наистина да спазите обещанията, които дадете, изберете по-постижими и по-различни неща. Такива, които наистина ще направят някаква промяна в живота ви.

Ето няколко идеи за различни новогодишни обещания, които да си дадете за новата 2022:

1. Да отделям повече време за близките и приятелите

Всички осъзнахме колко ценно е времето, което прекарваме с близките си, когато пандемията от COVID-19 ни раздели през 2020. Обещайте си да отделяте повече време за близките си хора и прекарвайте качествено време с приятелите си. Това ще се отрази много добре на психичното ви здраве и е нещо, за което ще бъдете благодарни в края на 2022-ра.

2. Да прекарвам повече време сред природата

Няма нищо по-зареждащо от няколко часа, прекарани сред природата. Повечето хора са толкова вглъбени в ежедневието и погълнати от динамиката на големия град, че забравят колко позитивна енергия носи разходката в планината. Обещайте си да прекарвате повече време навън, сред природата, вместо да прекарвате времето си затворени вкъщи.

3. Да чета повече книги

Това новогодишно обещание може да ви се стори банално, но четенето на книги наистина е безценно. Нищо друго не може така да откъсне човек от заобикалящия го свят. Освен релаксиращо, това е и много обогатяващо занимание. Всяка прочетена книга е богатство. Обещайте си да четете поне по една книга всеки месец.

4. Да отглеждам растения 

Рядко си даваме сметка колко важни са растенията. Те ни осигуряват кислород – нещо, без което което нито един човек на планетата не може да оцелее. Дори да не превърнете градинарството в хоби, обещайте си да засадите поне едно растение през предстоящата година. Можете да засадите дърво или да занесете цвете в дома си. Отглеждането на растение и наблюдаването как разцъфтява след положените за него грижи е много удовлетворяващо.

5. Да си приготвям ново ястие всеки месец

Когато става въпрос за готвене, може да се каже, че динамиката на съвременния живот ни е погълнала и търсим възможно най-лесното и бързо ястие, с което просто да се заситим. Храната е изкуство, на което трябва да се наслаждаваме. Обещайте си всеки месец да приготвяте поне по едно ястие, което не сте опитвали никога преди. Готвенето ще ви носи приятни емоции, а с новите и различни вкусове ще внасяте разнообразие в живота си.

6. Да използвам стълбите, вместо асансьора

Това е нещо толкова елементарно, за което тялото ви ще ви благодари. Изкачването на стълбите няма да ви изморява особено много, но ще ви осигурява поне някакво движение, което е доста ценно. Ще забележите как бързо това ще се превърне в навик и дори няма да се замисляте, че го правите.

7. Да посетя нови места 

Пътуването стана доста по-сложно откакто живеем във времена на пандемия, но за да посещавате нови места, не е задължително да пътувате надалеч. Толкова сме устремени да посещаваме екзотични и далечни дестинации, че често забравяме колко красива е нашата страна. Поставете си за цел да посетите кътчетата на България, които не сте виждали. Със сигурност има такива, а ще бъдете изненадани колко красива и разнообразна е малката ни държава.

8. Да отделям повече време за себе си 

Това обещание също може да ви прозвучи банално, но всъщност има доста смисъл в него. Всеки човек, без значение на какъв етап от живота си е или с какво се занимава, има нужда от време насаме със себе си. Тук няма никакви ограничения. Може да означава взимане на дълъг душ след работния ден, практикуване на хоби или просто излежаване в леглото. Заслужавате да имате време за себе си и ако започнете да правите това, ще бъдете много по-полезни за хората около вас.

9. Да правя повече комплименти 

Можете да правите комплименти на себе си или на околните. Всеки човек има нужда понякога да чуе, че се справя добре с това, което прави, или че изглежда добре. Разпръскавайте позитивна енергия, защото тя винаги се връща при вас.

10. Да се сбогувам с ненужните неща в живота ми

Обещайте си да започнете да премахвате всичко, от което нямате нужда. Това се отнася както за вещи, така и за хора. Животът ви ще бъде по-подреден и по-лесен, ако се отървете от всичко, от което всъщност нямате нужда.

  • Обещавате ли си нещо на Нова година?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Интересни новогодишни традиции в различните държави

Печен свински джолан