in

10 неща, които не трябва да оставяте в колата си

кола

Колата е място, в което се возите само вие и е хубаво да държите някои неща там, но има много предмети, които наистина не трябва да стоят в кола продължителен период от време. Други не трябва да са там, дори когато я оставяте за кратък период от време.

Вашият автомобил е място, в което прекарвате не малко време, но неговата цел е да ви транспортира, не да съхранява личните ви вещи. Вижте 10 неща, които не трябва да оставяте в колата си, тъй като вредят на здравето и сигурността ви:

1. Лекарства

хапчета

Повечето лекарства трябва да се съхраняват на стайна температура, но колата не попада в тази графа, особено когато не се използва. Топлината вероятно няма да направи вредни вашите лекарства, но със сигурност ще са по-малко ефективни. Обикновено температурата в колата е различна от тази навън, а в топлите дни е в пъти по-висока.

2. Електроника

навигация

Освен високата цена на мобилните устройства и джаджи, сред които лаптопи, телефони и флашки, те съдържат и лична информация, която лесно може да бъде открадната. Не е хубаво да оставяте вашия лаптоп или телефон без надзор. За по-сигурно сложете парола на устройствата си и криптирайте най-важната информация.

3. Слънцезащитен крем

слънцезащитен крем

Активните съставки в слънцезащитните продукти се разграждат при висока температура. Оставяйки ги в колата, вие намалявате тяхната ефективност. Освен това топлината може да накара слънцезащиятния крем да избухне и да направи пълна бъркотия.

4. Бутилки с вода

кола

Химикалите, които се съдържат в пластмасовите бутилки за вода са свръзвани с рак и сърдечни заболявания. Оставянето на пластмасова бутилка вода да престои на слънце и да се нагрее, може да доведе до изтичане на тези химикали във водата. Също така ако бутилката е престояла известно време, може да съдържа микроорганизми. Така че не оставяйте бутилки с вода в колата си.

5. Дамска чанта

чанта

Ако оставите чантата или портфейла си на видно място в колата, моментално я превръщате в мишена за крадци, дори ако сте заключили колата и сте извадили документите и парите си от нея. Алармата на колата не ги плаши по никакъв начин, така че избягвайте да забравяте ценни неща в автомобила, или поне не на видно място.

6. Слънчеви очила

слънчеви очила

Топлината може да изкриви пластмасовите рамки и да направи металните твърде горещи за носене. Още по-лош вариант е да оставите очилата на таблото, тъй като предното стъкло привлича слънчевата светлина като лупа.

7. Важни документи

паспорт

Ако имате лични документи, които трябва да отнесете някъде, не ги оставяйте в колата, докато изпълнявате други задачи. Или поне ги скрийте добре, така че да не привличат внимание. Документите, които съдържат лични данни, ви правят уязвими, грижете се добре за тях.

8. Вино

вино

Изчакайте до края на работния ден, за да вземете вино за вечеря. Оставяйки бутилката да престои в топъл ден в колата може да се засегне вкусът и течността да се разшири достатъчно, за да се просмуче около тапата или да я избута малко навън, замърсявайки виното отвътре.

9. Деца и домашни любимци

кучета

Дори да е само за минута, не оставяйте малко дете в колата си в горещ ден, тъй като излагате на риск безопасността му. Дори ако прозорецът е отворен, температурата в колата може да се повиши с почти 20 градуса в рамките на 10 минути. Всяка година ставаме свидетели на не малко случаи, в които деца са се задушили в кола. Така че не го правете, дори и да не е толкова горещо. Кучетата и котките също са изложени на риск. Дори паркирането на сянка не успява да поддържа температурите в колата по-ниски, затова не ги оставяйте в автомобила.

10. Червило

червило

Любимото ви червило няма шанс при летните температури. Може да се разтопи и да се превърне буквално в каша.

Loading

  • Оставяте ли често вещи в колата си?

    Young caucasian woman driver fasten seat belt in car, preparing for driving
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

„Императрицата“ – забележителният живот на принцеса Сиси

дълга коса

5 златни правила за дълга и обемна коса