in

ЛюбовЛюбов ЕхаЕха СладкоСладко

10 истини за живота и любовта от Фредерик Бегбеде

Снимка: Facebook/Frédéric Beigbeder
Снимка: Facebook/Frédéric Beigbeder

Фредерик Бегбеде е един от най-добрите съвременни писатели. До болка откровен в своите романи, заклетият бохем успява да ни пренесе в света на своя герой, в мислите му, а накрая всеки читател сам намира своята истина сред страниците. Това е и една от причините да бъде толкова обичан съвременен автор, на който нищо човешко не му е чуждо. Вижте най-запомнящите се цитати от творчеството му:

Любовта трае три години. Това е положението. Най-напред е годината на страстта, после годината на нежността, накрая годината на скуката.

По какво познава един човек, че е остарял? По това, че му трябват три дни, за да дойде на себе си след запой.

Научих преди всичко, че за да бъдеш щастлив, трябва да си бил много нещастен. Без чиракуване, без болка, щастието не е трайно.

Любовта представлява една великолепна катастрофа: знаеш, че пред теб има стена, и въпреки всичко даваш газ.

Когато караш някого да страда, най-много страдаш самият ти.

Мъжът е едно ненаситно животно, което се колебае от какво би могло да се лиши. Ако жените бяха по-хитри, щяха непрекъснато да им отказват и по този начин мъжете да тичат след тях до живот.

В живота има само една голяма любов, преди нея всички са подготвителен етап, а след нея – опит за връщане на изгубеното.

За да искаш другите да те обичат, първо трябва да обичаш сам себе си.

Двете най-ужасни изречения на света са „Трябва да поговорим“ и „Надявам се да си останем приятели“. Най-забавното е, че резултатът е тъкмо обратният и те слагат край както на раазговора, така и на приятелството.

Разбира се, че любовта не трае три години… Любовта, която трае три години, е любов, която не е изкачвала планини и не е потъвала на дъното, а е паднала наготово от небето. Любовта е трайна, само когато всеки от двамата знае нейната цена и по-добре да си е платил предварително, инак има опасност да трябва да урежда сметката след това.

 

  • Харесвате ли творчеството на Фредерик Бегбеде?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Снимки: Instagram/Fendi/Versace

Fendi и Versace с историческа обща колекция

10 ножа, които всеки добър готвач трябва да притежава